Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 22

Wątek: 300D czy 5d mark II- doradźcie

Domyślnie 300D czy 5d mark II- doradźcie

Zainspirowany rożnymi wątkami postanowiłem kupić sobie kolejny aparat. Co mi doradzicie? Nie mam kasy, ale potrzebny mi aparat do wszystkiego. I najlepiej jakby w ogóle nie miał szumów, bo słyszałem, że to niemodne teraz. Zastanawiam się nad tymi dwoma z tytułu. Co mi doradzicie?
    Czekam na propozycje- kto da najśmieszniejszą dostanie ode mnie nagrodę-niespodziankę.

Uzależniony Awatar trothlik

Domyślnie

nie masz kasy a mierzysz na 5D? trochę różnica miedzy nim a 300D. a co do mody na szumy...będziesz robić zdjęcia czy świrować?
    trothlik
    "Nie istnieją różnice prócz różnic stopni między różnymi stopniami i brakiem różnicy. To znaczy w przekładzie na ludzki język: któż teraz nie pije".

Pełne uzależnienie Awatar enter
    Miasto
    wioskawawa

Domyślnie

doradzę trzeciego
    kup analoga body ci szumieć nie będzie na velvii 50

budzikk
    Guest

Domyślnie

300D, więcej literek= bardziej pro.

nie liczę na niespodziankę, aczkolwiek głupi temat... ;]

Zablokowany
    Miasto
    białystok

Domyślnie

Proste, jak nie masz kasy do bież 300D (to jakbyś się pytał czy masz kupić Poloneza czy Mercedesa), Ale ty masz 350 to po grzyba ci 300? Chyba że tobie po głowie chodzi Nikon D300. Ja osobiście wybrał bym 5 chociażby dla tego żeby mieć jeden system.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez budzikk Zobacz posta
    300D, więcej literek= bardziej pro.
    nie liczę na niespodziankę, aczkolwiek głupi temat... ;]
    Jak na razie wygrywasz- niektórzy jak widać nie zaczaili tematu- widocznie nie przeczytali nawet pierwszego posta- to też o czymś świadczy ;-)

Pełne uzależnienie Awatar Tezet-gdynia
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Bierz 300D ! Dlaczego ? To jest aparat o wiele bardziej zaawansowany technicznie w stosunku do operatora niz 5D! Dlaczego ? Przy dobrych wiatrach sam wymienisz bolec od lustra, a przy jeszcze lepszych sam wymienisz migawke na jakas papierowa hybryde ktora przelata 500k zdjec Pozatym jak w 300D otworzysz wbudowana lampe ktora prawie odrywa glowe od karku, to wszyscy beda wiedziec kto tu rzadzi w 5D nie ma nawet lampy, taki canomatic

Bywalec Awatar Dilbercik
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

300d a wlasciwie amerykanska wersje kissa bedziesz podrywac laski na kissa
    Canon 55D, kilka tamronow, kilka canonow, troche stalek, troche zoomow, dwie zarowki i 0 umiejetnosci fotograficznych (RP,R7,R8,R5/Sigma RF 18-50, EF A 28,35,135/Canon RF 16,24,35,50,85,100L Macro, 70-200F4L, 100-500L) 24-105f4L, 24-105f2.8L

Bywalec Awatar piotrusb
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Poza tym, jak chcesz nagrywać filmy to bierz 300tkę. Po co przepłacać za nową piątkę, skoro 300tka nagrywa filmy z prędkością 3 kl/s.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

"""""""Słowo średnio-zaawansowana jest tutaj kluczowe, gdyż średnio-zaawansowani użytkownicy nie zadają takich pytań."""""""""":-))

Pamiętaj też o dobrej szybkiej karcie.:-)

Pozdrawiam!
    Ostatnio edytowane przez Nickifor ; 13-04-2009 o 09:43

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów