BTW, czy ktoś widział interfejs USB 2.0 na FW?Zamieszczone przez Vitez
BTW, czy ktoś widział interfejs USB 2.0 na FW?Zamieszczone przez Vitez
Nie znajdziesz raczej czegos takiego. Gdyby powstalo nawet, cena tego ustrojstwa pewnie wielokrotnie przeroslaby cene nowego kontrolera.Zamieszczone przez Jurek Plieth
Dostałęm czytnik CF USB 1.1. Wszystko dziala prawidlowo. Jak dla mnie wystarczy predkosc zapisu, bowiem w porownani z przegrywaniem z aparatu na kompa a z czytnika na kompa to niebo a ziemia
![]()
Ja kupiłem Scandisk ImageMate Button USB 2.0.
Kartę mam ekstremalnie szybkąScanDisk ExtremeIII i 1GB RAW'ów zgrywam do kompa dokładnie przez jedną minutę i 15 sekund
![]()
![]()
![]()
![]()
Czytniki nie sa drogie więc możesz poexperymentować.
Najlepiej dedykowany po d danąkartę, Żadne kombajny, bo się tylko p..d..ą.
Jak mas znotebooka to kup sobie na PCMCIA.
Jest poprostu wygodna, nie wala sie po stole, w szufladzie, siedzi w gnieździe i nie denerwuje.
A to czy przegrywa się 1 minutę 15 sekund, czy 5 minut - stary (a) czy to ma znaczenie.
Owszem, gdyby przegrywało się godzinę to już może zdenerwować ale do 10 minut jest ok.
PODSUMOWANIE - kup co uważasz i nie przepłać, bo niema sensu.
//mj
Nie są na tyle tanie, żeby sobie eksperymentować - kupno dwóch (to chyba już eksperymentZamieszczone przez Aszu
) to wydatek przy najtańszych około 80 zł - lepiej dołożyć te pieniążki do szybkości lub pojemności karty - zresztą w dalszej części swojej wypowiedzi zaprzeczasz sam sobie bo skoro nie ma dla Ciebie różnicy 1,15 sek a 10 minut to po co te eksperymenty
![]()
![]()
Zgrywanie karty przez dziesięć minut - walczyłem tak przez ostatnie lata i możesz mi wierzyć doprowadzało mnie to do szału!!! Dlatego się pochwaliłem - poprostu jestem zachwycony. Sprawia mi to naprawdę frajdę![]()
Tak czytam Wasze wypowiedzii nie wiem z skąd macie takie ceny? Ja kupiłem czytnik f-my Hama obsługujący 9 rodzajów kart, mający USB 2.0 za 33zł. Nówka z gwarancją, nie jakieś Allegro.
Uogolniajac nieco to jednak jest chyba tak, ze czytniki wielokartowe zwykle spisuja sie gorzej od dedykowanych pod konkretny typ karty.
A jaki jest problem w tym, aby kupic czytnik nowy z gwarancja na Allegro?
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000
Nie ma problemu.
Pisząc "nie jakieś Allegro" poprostu chciałem uniknąć porównań typu na Allegro widziałem za tyle a tyle itp. Ja unikam zakupów na Allegro, bo raz się naciąłem.
Kończę, bo nie o tym jest wątek.
Ja na szczescie nie nacialem sie juz prawie 200 razy ;-)
EOS 300v + BP, EOS 350d, EFs 18-55 3.5-5.6 II, EF 28-90 4-5.6 II, EF 75-300 4-5.6 III, EF 50mm 1.8 II, EF 85mm 1.8, Auto Revuenon 135 2.8, Pentacon 200 4, 430EX + rożny osprzęt; FED 5B; LOMO LK-A; Lubitel 166B; Minolta AF Big-Finder; Umax AstraCam 1000