Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 13 z 13

Wątek: Lampa speedlite 420 EZ do Canona 1000D

Pełne uzależnienie Awatar mate00sh
    Miasto
    Warszawa & Mysiadło

Domyślnie

Bez obaw możesz jej używać, napięcie jej bezpieczne. Problem jest jedynie na poziomie komunikacji z lampą - EZ to stary A-TTL, a EX to już E-TTL i E-TTL II. Cyfrowe aparaty nie obsługują już A-TTL. Musisz pracować w manualu.
    "Aparat fotograficzny jest dla artysty kolejnym narzędziem. Jeżeli się nad tym zastanowić, to jest to mechanizm podobny do skrzypiec. To artysta jest w stanie tworzyć sztukę nie aparat." - Brett Weston

sledar
    Guest

Domyślnie

Dołączę się do tematu:
    Jakie jest bezpieczne napięcie do 1000D.
    Mam starą lampę YASHICA CS-220 Auto na stopce ma 10,41V przy rozładowaniu spada do 4,1 czy to jest bezpieczne dla aparatu? Pomiar światła TTL będzie działać w manualu lub w automatyce lampy.
    W innym temacie wyczytałem że canony nowego typu wytrzymują do 250V czy to jest pewna wiadomość?

Dopiero zaczyna Awatar stempel74
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie Odp: Lampa speedlite 420 EZ do Canona 1000D

lampy z serii EZ są świetnymi lampami ( przedewszystkim ze względu na swoją cene) od lat je używam z nowoczesnymi canonami, trzeba tylko samemu dobierać sobie moc ale to kwestia wprawy i doświadczenia,manualne samodzielne ustawieni mocy błysku odwdzięczy się wam lepiej naświetlonymi zdjęciami niż jakikolwiek algorytm jest to wstanie wyliczyć, na moich foto robionych w ciemnych klubach czy salach weselnych , nie uświadczysz foty gdzie drugi plan był by czarną otchłanią, a co widziałem nieraz na zdjęciach robionych przez "zawodowych" fotografów używających ttla.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów