Strona 38 z 50 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli coś tutaj jest prymitywnego to forma i kilka jej epitetów, w jakiej odpowiedziałeś na moje merytoryczne zarzuty dotyczące tego materiału.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Nie mogę Masz tupet I obiektywy Samyang 85 mm na sprzedaż ;-)))))))))))))))))

Na wspomnienie o merytoryczności Twoich argumentów (przypomnę: gniota, zrobionego po pijoku i jeszcze się rzucasz, Autor nigdy chyba niczego nie filmował, itd) uśmiałem się bardziej niż ten gość ->

http://www.youtube.com/watch?v=omApdPl0ovI&

Bywalec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Matsunami Zobacz posta
    Witam!
    Zastanawiam się nad kupnem tego obiektywu, jednak nurtuje mnie sprawa ostrzenia... wiele osób pisało na ten temat, ale w większości były to spekulacje a nie informacje od użytkowników; czy rzeczywiście tak ciężko ostrzyć przy niskich przysłonach (bez potwierdzenia ostrości)? Mam 5DmkII, planuje go używać do portretów-modelki itp.
    Bez większych problemów ostrzy się na LV.
    hm...

Domyślnie

Moim zdaniem, ciężko się ostrzy... nie kadruję patrząc na ekran bo przy takim powiększeniu i oddaleniu rąk od ciała, dodatkowo rusza się obiektywem. Brak AF jest tak upierdliwy, że ani fantastyczne światło ani niska cena /u Cichego możesz kupić ostry egzemplarz za 925 zł ;-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) )))/ tego nie rekompensuje.

Dlatego z manualnych i tanich szkieł, polecam ultra szerokie - tam precyzja ostrości nie ma takiego znaczenia jak przy papierowej głębi ostrości w 85 mm 1.4.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Na pewno szło chociaż ustawić taki czas i system (pal), żeby światła nie migały. Statywów pewnie też nie brak na targach FOTO VIDEO.

Pełne uzależnienie Awatar schabu
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta

Dlatego z manualnych i tanich szkieł, polecam ultra szerokie - tam precyzja ostrości nie ma takiego znaczenia jak przy papierowej głębi ostrości w 85 mm 1.4.
    ja prawie zawsze ostrze manualnie i jak dla mnie łatwiej się ostrzy na dłuższych ogniskowych.
    Na której strefie chcesz dostać porannego tosta?

fotografia biznesowa

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    Moim zdaniem, ciężko się ostrzy...
    Jak ręce tak latają, to trudno się dziwić, że ciężko...
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

Statywów było na targach w ..... jasną cholerę .. ale niestety nie było w okolicy stoiska FotoTipa..... a dalej jak w zasięgu wzroku - nie pozwalano wychodzić ... Rozumiem jednak, że nie przekonałem Cię .. bo prawdziwy fotograf zawsze dogina ze statywem ... Na pewno zapytasz czy inna osoba gdzieś obok nie miała statywu, zgadłem ? Odpowiem od razu, że nie rozglądałem się za statywem bo jakie filmy można zrobić na statywie - widziałem ... To są bardzo dobre filmy. Ale nie widziałem nigdzie takiego filmu z ręki, ale rozumiem że nie czujesz się przekonany ....
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Jak ręce tak latają, to trudno się dziwić, że ciężko...

- Jak ręce tak latają, to trudno się dziwić, że ciężko...
    Posiadanie na sprzedaż kilku obiektywów tej firmy, tego konkretnie modelu - odbiera tymczasowemu właścicielowi rozsądek do cna ... Można zaryzykować wzór: IQ / liczba posiadanych obiektyw Samyang 85 mm 1.4 = faktyczne IQ ... Ty masz (wg allegro) 15 sztuk..... Współczuję wyniku dzielenia ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    ----
    przyjrzałem się dokładniej stoisku FotoTipa - były statywy No ale jak się ich nie szukało to dla mnie ich nie było...
    Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 07-04-2010 o 00:12 Powód: Automerged Doublepost

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Dobra, inaczej : Dziękuję za ten jakże finezyjny i wyczerpujący test obiektywu S85 1.4 do celów filmowych. Bez tego nagrania nie byłem przekonany jakie możliwości drzemią w tym obiektywie. Daję dysię.

P.S. Cichy - zrób krótki filmik pokazujący jak to powinno wyglądać na prawdę, bo oba sprzęty (5d2, S85) masz na chacie na codzień pewnie, a i 5min czasu też wygospodarujesz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Dobra, inaczej : Dziękuję za ten jakże finezyjny i wyczerpujący test obiektywu S85 1.4 do celów filmowych. Bez tego nagrania nie byłem przekonany jakie możliwości drzemią w tym obiektywie. Daję dysię.
    - takie poczucie humoru jest w 100% na miejscu. Szkoda, że właściciel 15 samyangów tak się zapędził ..

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    P.S. Cichy - zrób krótki filmik pokazujący jak to powinno wyglądać na prawdę, bo oba sprzęty (5d2, S85) masz na chacie na codzień pewnie, a i 5min czasu też wygospodarujesz.
    - dokładnie, dobrze byłoby aby był to film z ręki - bo ze statywu filmy są tu:
    http://www.samyang.pl/produkt,14,kat..._mc_aspherical i lepszego film na pewno nie zrobisz.
    Trzeba tylko pamiętać, aby nie rejestrować go "po pijoku", ustawić właściwy balans bieli, taki czas migawki aby nie migało, nie trząść rękami (to nic że jest duże zbliżenie i że ostrząc ręcznie nanosimy drgania), itd itd. Oczywiście wiadomo, że każdy posiadacz 5dmk2, nosi w plecaku "steadycama" i statyw i zewnętrzny mikrofon do kompletu...

Wykonanie takiego filmu pomoże wielu osobom w wyborze, brać czy nie brać 85 1.4 np. do filmów. I pomoże sprzedać 15 samyangów... Wszyscy będą happy.

Strona 38 z 50 PierwszyPierwszy ... 28363738394048 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów