Strona 37 z 50 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja pisałem o ostrzeniu bez potwierdzenia

na 5d jak robiłem testy z portretami większość zdjęć była ostra. 350d loteria straszna.

Z potwierdzeniem nie robiłem wielu zdjęć, ale te które robiłem były mniej więcej celne.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Bywalec Awatar Matsunami
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez radradish Zobacz posta
    Poczekaj na Sigmę 85.
    Pytanie tylko ile będzie kosztować.. i czy będzie też tak dobra jak ten koreańczyk.
    Jeśli chodzi o Samyang'a chyba przejde się gdzieś do sklepu i sprawdzę jak to wygląda. Kiedyś na C.300D robiłem sporo zdjęć m42- 135/2.8, 50/1.8 i dawałem radę, choć wiadomo że nie jest to takie komfortowe jak AF. Nie chcę mi się wierzyć żeby, nawet biorąc pod uwagę GO FF i 1.4S. było to aż tak trudne.
    5D mark III, C.35/1.4L, S.85/1.4, S.14/2.8 // Oly XZ-1

Domyślnie

krótki film, 5dmk2 + ten lens:
    http://www.youtube.com/watch?v=dLClIKfd5X8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez KubaZowsik Zobacz posta
    krótki film, 5dmk2 + ten lens:
    http://www.youtube.com/watch?v=dLClIKfd5X8
    Co ma ten film przedstawiać ?

Domyślnie

On nie ma przedstawić, tylko już to zrobił

Nie widziałem jakiegokolwiek filmu z 5d2k2 kręconego z ręki tym obiektywem więc już jest. A jakie wnioski można z niego wysnuć ? Każdemu wg uznania. Może film jest za krótki aby napisać na jego podstawie pracę magisterską, ale mi wystarczył do tego (może nie tyle film co filmowanie z tym lensem) aby stwierdzić, że nie nadaje się on do filmów kręconych z ręki. Na stronie dystrybutora filmy są b.ciekawe - ale to są ujęcia ze statywu.

Czy coś przeoczyłem ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A jakie wnioski można z niego wysnuć ?
    1. Skopany WB
    2. Trzęsie jak cholera
    3. Autor nigdy chyba niczego nie filmował
    4. Tylko szaleniec użyje 85 mm z ręki bez żadnego steadycama chociażby
    5. Materiał nawet w małym stopniu nie pokazuje możliwości obiektywu podczas filmowania

Domyślnie

chyba wstałeś dziś lewą nową, co ?

1. No i co ? To nie jest materiał na Oscara, to nie są zawody, konkurs, itd. Dostrzegasz różnicę pomiędzy tym a materiałem wrzuconym jak jest, czy to za trudne ?
    2. No właśnie.... + punkt1
    3. Tu już ewidentnie widać, że dziś kłopoty ze wstaniem u Ciebie były...
    http://www.youtube.com/watch?v=Tg8KuiO0wLo
    Jestem fotografem i do fotografowania wykorzystuję przede wszystkim 5mk2, filmy to opcja dodatkowa i "dodatkowo" ją do fotografowania wykorzystuję.
    4. No tak, a czy nie po to jest youtube i inne tego typu media aby wrzucać różne filmy ? Może inni chcieliby właśnie to zobaczyć, jak wygląda film z tym obiektywem i że właśnie trzęsie ? Czy każdy kto wrzuca na youtuba, musi posiadać magistra z reżyserii czy być znanym operatorem filmowym ?
    5. W wystarczającym, aby go do filmów kręconych z ręki NIE kupić. Gdyby miał AF to nie trzęsłoby

Pytam retorycznie czemu dowalasz się, zły dzień ? kłopoty w ubikacji ? czy może akurat zamówiłeś kontener tych szkieł i zabieram Ci chleb ?

Jeśli szukałeś kogoś do pyskówki - to niestety ale za bardzo dobrze trafiłeś - tylko może na priva, nie na forum co ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    chyba wstałeś dziś lewą nową, co ?

1. No i co ? To nie jest materiał na Oscara, to nie są zawody, konkurs, itd. Dostrzegasz różnicę pomiędzy tym a materiałem wrzuconym jak jest, czy to za trudne ?
    2. No właśnie.... + punkt1
    3. Tu już ewidentnie widać, że dziś kłopoty ze wstaniem u Ciebie były...
    http://www.youtube.com/watch?v=Tg8KuiO0wLo
    Jestem fotografem i do fotografowania wykorzystuję przede wszystkim 5mk2, filmy to opcja dodatkowa i "dodatkowo" ją do fotografowania wykorzystuję.
    4. No tak, a czy nie po to jest youtube i inne tego typu media aby wrzucać różne filmy ? Może inni chcieliby właśnie to zobaczyć, jak wygląda film z tym obiektywem i że właśnie trzęsie ? Czy każdy kto wrzuca na youtuba, musi posiadać magistra z reżyserii czy być znanym operatorem filmowym ?
    5. W wystarczającym, aby go do filmów kręconych z ręki NIE kupić. Gdyby miał AF to nie trzęsłoby

Pytam retorycznie czemu dowalasz się, zły dzień ? kłopoty w ubikacji ? czy może akurat zamówiłeś kontener tych szkieł i zabieram Ci chleb ?

Jeśli szukałeś kogoś do pyskówki - to niestety ale za bardzo dobrze trafiłeś - tylko może na priva, nie na forum co ?
    "5. W wystarczającym, aby go do filmów kręconych z ręki NIE kupić. Gdyby miał AF to nie trzęsłoby" - nie dopisało reszty... Można by wtedy podeprzeć korpus i skupić się na "podpieraniu" a nie na kręceniu pierścieniem ....
    Ostatnio edytowane przez KubaZowsik ; 06-04-2010 o 17:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ja się czuję na tyle dobrze, że nie cytuję sam siebie. Wrzuciłeś kilka sekund jakiegoś gniota zrobionego po pijoku i jeszcze się rzucasz.

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cichy ma rację - jak sample szkła użytego do video, to przynajmniej jakieś rzetelne clipy (statyw, kilka planów, przejazd GO, jakiś portret coś,...), a nie : "podpiąłem o jak jest fajnie".

Domyślnie

A co Cię to obchodzi co wrzucam na Youtuba czy link na forum ? To Twoje prywatne forum ?

Po wstawieniu posta, nie mam możliwości jego edycji i stąd taka forma (cytowania) uaktualnienia wpisu. Wiedząc że nie ma takiej możliwości - zarzucanie mi "Ja się czuję na tyle dobrze, że nie cytuję sam siebie", świadczy o tym jaki jesteś prymitywny.

Widziałem dużo wcześniej Twoje posty o obiektywach, zapewne jak wielu osobom - i mi się one podobały bo były merytoryczne. Tym bardziej jestem zaskoczony mierną postawą jaką prezentujesz dowalając się do mnie.

I najlepsze -> zobaczyłem Twoje aukcje i całkiem przypadkiem sprzedajesz te szkła. W tym kontekście - Twoje dowalanie się to żenada roku...

" zrobionego po pijoku i jeszcze się rzucasz. "
    - Rozumiem, że to zachęta do tego aby spotkać się na ubitej ziemi i to sobie wyjaśnić ?

"micles" - nie wiem czy w warunkach targowych (a film wykonywałem na tegorocznych targach foto-video w Łodzi) można sobie pozwolić na mega rzetelny film. Wnioskuję, że dałbyś radę ..

Strona 37 z 50 PierwszyPierwszy ... 27353637383947 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów