Strona 23 z 50 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 221 do 230 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Morg Zobacz posta
    Witam
    To mój pierwszy post na tym forum. Używam sprzętu Pentaxa, jednak wszedłem przypadkowo w system Canona (była dobra cena - z USA używane 40D + Eos 5 + EF 28 2,8 + EF 50 1,8 za cenę mniejszą niż samego używanego 40D w Polsce). I prawdę mówiąc jestem bardzo zadowolony z kontaktu z Canonem i prawdopodobnie przejdę do tego systemu.
    Ale wracając do tematu wątku, jeśli kupię tego Samyanga w wersji pod Pentaxa, to jeśli się nie mylę będę mógł za pomocą przejściówki potwierdzającej ostrość używać go z EOSami mając ostrość na nieskończoność? (jak i również innych manualnych Pentaxów?)
    Jeśli dostaniesz przejściówkę Pentax > Canon z potwierdzeniem ostrości to oczywiście będziesz mógł.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Bywalec
    Miasto
    Brzesko

Domyślnie

af jest wart każdych pieniędzy.. także porównywanie do wersji 1,8 to już nieporozumienie, praca na 1,4 to przepaść w 5mm(gałka oczna-nos) a 10,15mm błędu.. Dlaczego wszyscy piszą jak już trafisz to gitara..? W 85usm za każdym razem trafisz i nie musisz się cieszyć z tego że masz któreś trafione.. Miałem tego sacośtam i nawet przy statycznych ujęciach nie dało się na nim pracować z 5d. Obiektyw jedynie dla ludzi o mocnych nerwach.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Jeśli dostaniesz przejściówkę Pentax > Canon z potwierdzeniem ostrości to oczywiście będziesz mógł.
    Tylko ze szkla Pentaxa to jedynie na cropie Canona mozna uzywac. Pod pelna klatke nie podepniesz, bo taki wystajacy kołnierz ma kazde szklo Pentaxa.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Tylko ze szkla Pentaxa to jedynie na cropie Canona mozna uzywac. Pod pelna klatke nie podepniesz, bo taki wystajacy kołnierz ma kazde szklo Pentaxa.
    Dzięki!!! Interesowałoby mnie używanie właśnie na pełnej klatce, bo często będzie używany z analogiem EOS 5 i tylko czasem 40D. W takim razie, przy braku AF w Samyangu, zdecyduję się zapewne na 85 1,8 USM.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jestem ciekaw:

- jakie w perspektywie w/w rozważań jest punkt widzenia dotyczący szkiełek Zeissa (zwłaszcza 85 1.4) jeśli chodzi o niektórych rozmówców
    - hipotetycznie, jeśli Canon wyjąłby AF z 85 L i wypuścił budżetową wersję za np 2500 zł, to czy wtedy równie dobrze lepiej byłoby nabyć 85 1.8, ponieważ ma AF ?
    O obiektywach wiem prawie wszystko

ivet
    Guest

Domyślnie z jakim Canon-em kompatybilny

No właśnie bije sie z decyzją zakupu 2 obiektywów tej firmy, miedzy innymi 85mm. Czy ktos z was moze mi powiedzieć z jakimi modelami Canona współracuje ten obiektyw, czy EOS 450D bedzie z nim współgrał?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Będzie.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Wtedy adapter Nikon - Canon z potwierdzaniem ostrosci
    Ja planuje wlasnie takie rozwiazanie.

Cytat Zamieszczone przez ivet Zobacz posta
    No właśnie bije sie z decyzją zakupu 2 obiektywów tej firmy, miedzy innymi 85mm. Czy ktos z was moze mi powiedzieć z jakimi modelami Canona współracuje ten obiektyw, czy EOS 450D bedzie z nim współgrał?
    Kazdy Canon EF, jesli nie masz tego mocowania w 450D to trzeba bedzie zerkac do instrukcji i dobrac odpowiedniego Samyanga z mocowaniem jakie masz w body :razz:

Pełne uzależnienie Awatar marfot
    Miasto
    Zgorzelec

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ivet Zobacz posta
    Zrozumiałem z wcześniejszych tekstów, że ten obiektyw nie współpracuje z żadnym modelem Canona tylko można go przypiąć do korpusu tak samo jak np. zaślepkę korpusu.
    https://500px.com/p/m_kowalczyk?view=galleries
    EOS R5, RF 14-35/4L, RF 24-105/4L, RF 70-200/4L, RF100-500L, C35/2 IS, C70-300L IS, M6II, M11-22, M22, M32, S56/1.4, M55-200

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez marfot Zobacz posta
    Zrozumiałem z wcześniejszych tekstów, że ten obiektyw nie współpracuje z żadnym modelem Canona tylko można go przypiąć do korpusu tak samo jak np. zaślepkę korpusu.
    A w jaki inny sposób obiektyw całkowiecie manualny może współpracować z korpusem ?

Strona 23 z 50 PierwszyPierwszy ... 13212223242533 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów