Strona 15 z 50 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Miasto
    Jelenia Góra / Warszawa

Domyślnie

Bo nie kosztował by wtedy 900 PLN

Dopiero zaczyna Awatar nadzorca2
    Miasto
    Kutno

Domyślnie

Cichy czy faktycznie wszystkie Samyang 85/1.4 u Ciebie są selekcjonowane pod względem ostrości?
    Fioletowy kwiatek

Miasto
    Kutno

Domyślnie

Właśnie kupiłem tego koreańczyka i jestem zaszokowany jego jakością. Idealnie rysuje od 1.4 a dodatkowo działa automatyka czasów w moim Fuji S5Pro. Jest rewelacyjny...
    Fioletowy kwiatek

Początki nałogu Awatar jadeit
    Miasto
    Zielona Góra

Domyślnie

ile więc powinien kosztować realnie c85L ?
    szkoda że profi sprzętu nie rozbiera się na części i nie określa faktycznych kosztów producenta jak np było z ipodem iphonem czy innymi

Zyczmy jak najlepiej firmom niezależnym hołdującym najwyrazniej zasadzie KISS i pokazującym co można zrobić i sprzedać za '900zł'.

ciekawe też kto i kiedy łyknie samyanga sam canon czy T lub S napewno ktoś ma ochotę

pozdrawiam
    un point c'est toi
    fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10

Miasto
    Kutno

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit Zobacz posta

ciekawe też kto i kiedy łyknie samyanga sam canon czy T lub S napewno ktoś ma ochotę
    Na pewno ktoś przejmie taką firmę, ponieważ żadna wiodąca firma nie pozwoli sobie na psucie rynku obiektywów, może nie pod względem jakości bo Samyang nie należy do ostatnich, ale pod względem zysków finansowych ze sprzedaży obiektywów na rynku światowym.
    Fioletowy kwiatek

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jadeit Zobacz posta
    ile więc powinien kosztować realnie c85L ?
    szkoda że profi sprzętu nie rozbiera się na części i nie określa faktycznych kosztów producenta jak np było z ipodem iphonem czy innymi
    No ale to się tak nie da. Rozbierając obiektyw na części nie dowiesz się ile czasu inżynierom zajęło zaprojektowanie go, już nie licząc takich rzeczy jak marketing i dystrybucja. To tak jakby policzyć ile jest warta książka oceniając (wartość papier + druk) * liczba stron + okładka.

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Rozbierając obiektyw na części nie dowiesz się ile czasu inżynierom zajęło zaprojektowanie go, już nie licząc takich rzeczy jak marketing i dystrybucja.
    Zgadza się. Poza tym wycena obiektywu w ten sposób jak iPoda, czy iPhone'a nie ma sensu, bo tutaj najbardziej liczy się jakość soczewek, a jej nie da się wycenić w inny sposób jak poprzez różnorodne testy; mówię oczywiście o jakości soczewek jako układu, bo rozkładanie szkła na części pierwsze jest równie bezsensowne:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Równie dobrze można iść do Sheratona i rozłożyć na czynniki pierwsze pączka i kawę, które kosztowały 80 zł
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu

Domyślnie

Nie wiem, czy już było w tym wątku - jak pracuje sie z tym obiektywem w trybie Live Viev? Mam na myśli 450D na przykład. Być może będzie to sposób na bardziej precyzyjne ostrzenie przy braku odpowiedniej matówki.

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

pisałem trochę wyżej, z LV daje rady - tzn. rewelacyjnie... ale ostrzenie LV bez statywu to katorga - przynajmniej dla mnie
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Strona 15 z 50 PierwszyPierwszy ... 5131415161725 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów