Bo nie kosztował by wtedy 900 PLN
Bo nie kosztował by wtedy 900 PLN
Cichy czy faktycznie wszystkie Samyang 85/1.4 u Ciebie są selekcjonowane pod względem ostrości?
Fioletowy kwiatek
Właśnie kupiłem tego koreańczyka i jestem zaszokowany jego jakością. Idealnie rysuje od 1.4 a dodatkowo działa automatyka czasów w moim Fuji S5Pro. Jest rewelacyjny...
Fioletowy kwiatek
ile więc powinien kosztować realnie c85L ?
szkoda że profi sprzętu nie rozbiera się na części i nie określa faktycznych kosztów producenta jak np było z ipodem iphonem czy innymi
Zyczmy jak najlepiej firmom niezależnym hołdującym najwyrazniej zasadzie KISS i pokazującym co można zrobić i sprzedać za '900zł'.
ciekawe też kto i kiedy łyknie samyangasam canon czy T lub S
napewno ktoś ma ochotę
pozdrawiam
un point c'est toi
fotki są tu: http://www.asfalt.net.pl/main.aspx?page=3&uid=10
No ale to się tak nie da. Rozbierając obiektyw na części nie dowiesz się ile czasu inżynierom zajęło zaprojektowanie go, już nie licząc takich rzeczy jak marketing i dystrybucja. To tak jakby policzyć ile jest warta książka oceniając (wartość papier + druk) * liczba stron + okładka.
Zgadza się. Poza tym wycena obiektywu w ten sposób jak iPoda, czy iPhone'a nie ma sensu, bo tutaj najbardziej liczy się jakość soczewek, a jej nie da się wycenić w inny sposób jak poprzez różnorodne testy; mówię oczywiście o jakości soczewek jako układu, bo rozkładanie szkła na części pierwsze jest równie bezsensowne:-)
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Równie dobrze można iść do Sheratona i rozłożyć na czynniki pierwsze pączka i kawę, które kosztowały 80 zł![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Nie wiem, czy już było w tym wątku - jak pracuje sie z tym obiektywem w trybie Live Viev? Mam na myśli 450D na przykład. Być może będzie to sposób na bardziej precyzyjne ostrzenie przy braku odpowiedniej matówki.
pisałem trochę wyżej, z LV daje rady - tzn. rewelacyjnie... ale ostrzenie LV bez statywu to katorga - przynajmniej dla mnie
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite