Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Mieszany widok

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez checiu Zobacz posta
    nie ma co jęczeć - to jest szkło portretowe - więc jest czas na ustawienie ostrości
    Przy MF problemem nie jest ilość czasu. Ustaw modela pod światło w odległości 5 metrów i spróbuj ustawić ostrość na oczy to zobaczysz o czym mówię. Mnie się na 5D + EE-S + 85L taka sztuka nie udaje.

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

MMM taki użytkownik jak Ty doskonale wie czego potrzebuje - już sam sposób ustawienia modela i technika jaka opisałeś mówi, że Ty tego szkła nie kupisz - ja też nie zamierzam, bo mam 85 1.8 i do moich zastosowan mi wystarcza. Jesteś świadomym klientem i korzystasz z 85 L II wiesz za co płacisz, wiesz czego wymagasz (wiem, że wolisz sigme 50 a tyle hajsu co za 85 1,2 spiewaja nie zaplacilbys - ale swiat foto dzieli sie na tych co robia zdjecia, zauwazaja ze to co maja juz im nie wystarcza i przesiadaja sie na lepsze - i na tych co nie robia zdjec, tylko ciagle testuja kombinuja. Tak jak ja mam pewna opinie o swoich przyszłych zakupach i wiem co będę chciał kupić. Ale z drugiej strony pisanie, że brak af totalnie przekreśla te konstrukcję to trochę przegięcie moim zdaniem. Nie będę namawiał nikogo, że po co kupować drogie - ale mające AF bo to jest super - nie jeżeli ktoś może sobie / radzi bez AF to warte uwagi rozwiązanie dla niego.

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez checiu Zobacz posta
    Ty tego szkła nie kupisz
    Ja tego szkła nie kupię bo mam 85L II i nie widzę w czym Samyang byłby lepszy . I szczerze mówiąc jakbym miał wybierać między 85/1.8 a Samyangiem to wybrałbym 85/1.8 bo bardzo dobrze je wspominam.

Bywalec Awatar checiu
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wiesz, ja też na początku robiłem zdjęcia manualnymi lensami - bo po prostu nie mialem kasy i robiłem inny charakter zdjęć - wystarczała mi jakość optyczna - mogłem sobie pozwolić na kilka ujęć (nie robiłem ludzi) i wybierałem najlepsze. Teraz robie ludzi i nie mogę na to sobie pozwolić. Dlatego Jupitera 85/2 zastapil Canon 1.8 niedługo TAIR 11A wyląduje na giełdzie CB i zastapi go ELA

Trzeba sobie sukcesywnie budowac zbiór bo tak od razu to malo kogo stac na taka inwestycje. Wole kupic jeden porzadny obiektyw w roku niz 3-4 kiepskie. Żona na szczęście jest tego samego zdania

Uprawnienia umieszczania postów