jotes25, zgadzam sięnawet i z ręki z LV można wyostrzyć, ale jakoś mi nie podpasowało
jotes25, zgadzam sięnawet i z ręki z LV można wyostrzyć, ale jakoś mi nie podpasowało
Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
http://noop.pl <-homesite
i pod warunkiem, że obiekt nie jest za bardzo ruchomy, chyba że się skorzysta z odpowiedniej techniki (bez AF'a też robiono zdjęcia i to ze świetnym powodzeniem)
jak w moim 135L wlacze MF i ostrze na potwierdzenie ostrosci to prawie kazda fotke mam trafiona w punkt, biorac pod uwage te taki Samyang ma zdecydowanie wiekszy kat obrotu pierscienia ostrosci to powinno to byc jeszcze latwiejsze, przy zalozeniu rzecz jasna ze chip dziala jak nalezy a z tym to roznie bywa
nie ma co jęczeć - to jest szkło portretowe - więc jest czas na ustawienie ostrości - a jakość za tę kasę - moim zdaniem klienci i nie pixelomaniacy nie zauważą różnicy - nie ma co się naginać - tylko trzeba wiedzieć czego się chce![]()
Taką oto informację uzyskałem od jednego ze sprzedawców chipów na allegro:
"Chciałem także zapytac dlaczego starsza wersja chipa miałaby nie współpracowa z ob.samyang skoro obiektyw nie komunikuje się z body ?"
Witam
Obiektyw nie komunikuje się z body,ale za to/w uproszczeniu/ chip"czyta"dane z obiektywu i przekazuje je do body.
Starsza wersja chipa ma wgrane inne oprogramowanie,które mało że nie nie czyta samyanga,to w dodatku nie współpracuje wogóle z kilkoma popularnymi lustrzankami cyfrowymi Canona,a z kilkoma innymi współpracuje w sposób ograniczony.Dla nas miarodajna jest informacja producenta,który właśnie przez kłopoty z oprogramowaniem w starszej wersji chipa/EMF AF/ wyłączył możliwość współpracy chipa z obiektywami samyanga jak i w ogóle wycofał od nas ze sprzedaży chip EMF AF.
Z uwagi na powtarzające się pytania od naszych klientów o możliwość współpracy chipa z obiektywami samyanga zadaliśmy producentowi chipa jak i dystrybutorowi samyanga w Polsce firmie Foto-tip pytanie dotyczące mozliwości współpracy chipa wklejonego bezpośrednio na obiektywie samyanga.W załączniku otrzyma Pan te odpowiedzi.
pozdrawiam
...
Korespondencja w sprawie współpracy chipa EOS NEWEST LIMITED PROGRAM z obiektywami Samyang:
- z producentem chipów - z dystrybutorem w Polsce obiektywów Samyang /Foto-Tip/
<Foto-Ex> pytanie
Because of grate salling in Europe of the manual SAMYANG objectives with
canon EOS bayonet, so I have the question:
- if the chips EOS NEWEST LIMTED PROGRAM AF will cooperate when they are sticked directly
on conection CANON EOS/EF in objectives :
SAMYANG 8mm F 3,5 FISH-EYE for CANON EOS,
SAMYANG 85mm F 1,4 IF MC for CANON EOS,
SAMYANG 8mm F 3,5 ASPHERICAL EDMC FISH-EYE for CANON EOS,
FALCON 8mm F 3,5 ED MC ASPHERICAL FOR CANON EOS,
FALCON 8mm F 3,5 IF MC ASPHERICAL FOR CANON EOS,
FALCON 85mm F 1,4 IF MC ASPHERICAL FOR CANON EOS,
FALCON 85MM F 1,4 ED MC FOR CANON EOS.
If there was any possibillity to confirm cooperation of the EOS NEWEST LIMITED PROGRAM AF
chips on previous objectives I'm convinst that the selling them would
increase on our market.
Regards
<chip office manufacturer>odpowiedz
Hi, yes just stiked directly on lens mount.
Regards
<Foto-Ex> pytanie
Treść wiadomości:
Witam
Czy jest mozliwa współpraca tego obiektywu z chipem potwierdzenia ostrości.
I czy taka współpraca może się odbywać poprzez wklejenie chipa bezpośrednio do mocowania obiektywu?
pozdrawiam
...
Odpowiedz
Witam,
z tego co sie orientuje to nikt tego jeszcze nie sprawdzal ale wydaje sie to mozliwe.
UWAGA: Proszę o cytowanie całej korespondencji oraz podawanie imienia i
nazwiska, znacznie ułatwi to nam identyfikację. Dziękuję
--------------------------------------------
Pozdrawiam
Karol Piętka info@foto-tip.pl
Sklep foto-tip www.foto-tip.pl
MMM taki użytkownik jak Ty doskonale wie czego potrzebuje - już sam sposób ustawienia modela i technika jaka opisałeś mówi, że Ty tego szkła nie kupisz - ja też nie zamierzam, bo mam 85 1.8 i do moich zastosowan mi wystarcza. Jesteś świadomym klientem i korzystasz z 85 L II wiesz za co płacisz, wiesz czego wymagasz (wiem, że wolisz sigme 50 a tyle hajsu co za 85 1,2 spiewaja nie zaplacilbys - ale swiat foto dzieli sie na tych co robia zdjecia, zauwazaja ze to co maja juz im nie wystarcza i przesiadaja sie na lepsze - i na tych co nie robia zdjec, tylko ciagle testuja kombinuja. Tak jak ja mam pewna opinie o swoich przyszłych zakupach i wiem co będę chciał kupić. Ale z drugiej strony pisanie, że brak af totalnie przekreśla te konstrukcję to trochę przegięcie moim zdaniem. Nie będę namawiał nikogo, że po co kupować drogie - ale mające AF bo to jest super - nie jeżeli ktoś może sobie / radzi bez AF to warte uwagi rozwiązanie dla niego.
Wiesz, ja też na początku robiłem zdjęcia manualnymi lensami - bo po prostu nie mialem kasy i robiłem inny charakter zdjęć - wystarczała mi jakość optyczna - mogłem sobie pozwolić na kilka ujęć (nie robiłem ludzi) i wybierałem najlepsze. Teraz robie ludzi i nie mogę na to sobie pozwolić. Dlatego Jupitera 85/2 zastapil Canon 1.8 niedługo TAIR 11A wyląduje na giełdzie CB i zastapi go ELA
Trzeba sobie sukcesywnie budowac zbiór bo tak od razu to malo kogo stac na taka inwestycje. Wole kupic jeden porzadny obiektyw w roku niz 3-4 kiepskie. Żona na szczęście jest tego samego zdania![]()