Pokaż wyniki od 1 do 10 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    jesli chodzi o ostrosc to potwierdza sie to co zaobserwowlali na optycznych ze ze wzrostem przyslony ostrosc zwieksza sie dosc powoli i nieznacznie
    NIE ZGODZĘ się z tym - wiem też, dlaczego Optyczni wyciągnęli takie wnioski.

Mianowicie przy domykaniu Samyanga płaszczyzna ostrości przesuwa się minimalnie do tyłu, jeśli się ustawi raz na 1.4 i potem tylko domyka przysłonę, to zdjęcia wcale nie muszą wyjść ostrzejsze na innych przysłonach W zdjęciach to nie ma żadnego znaczenia, ale przy robieniu testu trzeba na to uważać.

Na tych moich samplach ostrość w Samyangu wypada na literkę "M" a z 85USM na "F)".

Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
    na jasna 85mm ani Sigma ani nikt inny sie nawet nie porywa, Canon i Nikon maja dobre i tanie szkla w tym zakresie (85mm 1.8) i bylo by to nieoplacalne, bo nawet czytajac ten watek (mimo swietnych wynikow Samyanga) i tak wiekszosc kupila by Canona...
    Jesteś pewien ? Ja bym był skłonny pozbyć się drogiego i ciężkiego 85 L, nie mówiąc już o 85 1.8.
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 14-04-2009 o 17:10 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uprawnienia umieszczania postów