Strona 46 z 50 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Domyślnie

Miałem okazję zrobić nim sesję u kumpla Jest super. W spokojnej sesji z modelką MF kompletnie nie przeszkadza. Na cropie działa super, a na ff jeszcze lepiej
    Canon 40d, 50mm f/1.8 www.zakjakub.com

Domyślnie

Cześć , mam mały problem
    Wczoraj kupiłem szkło o którym jest mowa ... wkomponowałem je tymczasowo w 1000d , robiłem zdjęcia głównie przy użyciu live view w ustawionym trybie (M) co zauważyłem to obraz na wyświetlaczu jest znacznie ciemniejszy niż faktycznie po zrobieniu zdjęcia , przełączając na Av , czy Tv ...wyświetlacz odzwierciedla poprawną (rzeczywistą ekspozycję) , Dopiero za tydzień będę mógł zobaczyć jak to wygląda w mojej 600d ... Ale chyba brak mi cierpliwości , dlatego do Was piszę . Może ktoś mi może wyjaśnić czemu live view tak się zachowuje w trybie manualnym . Może ja coś powinienem ustawić , nigdy się z takim problemem nie spotkałem .

Jestem początkujący - proszę o wyrozumiałość
    Pozdrawiam

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Przeczytaj w instrukcji aparatu dział poświęcony korzystaniu z Live View. (hint : symulacja ekspozycji)

Domyślnie

ja używam 85 do filmów i jest bardzo fajne. Oczywiście dobry statyw do tego to podstawa, ale z ustawianiem ostrości nie miałem jeszcze najmniejszego problemu.
    Większy problem mam z 14 ciamcianga - jeżeli chodzi o ostrość.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Witam
    Ostatnio zainteresowałem się kupnem tego obiektywu
    ale mam pytania:

1) czy kupując wersje do nikona z potwierdzeniem ostrości
    po zamontowaniu adapter-a Canon-Nikon będę miał tę potwierdzenie w moim Canon-nie?
    2) chciałem się zająć fotografią architektury oraz panoramiczną czy szkło te będzie się do tego nadawało ?
    3) Mam Canon-a 40D czy obiektyw ten jest przystosowany do aparatów niepełno klatkowych ?

Wiem pytania te dla wielu z was wydają się być glupie ale jestem "świeżak" głodny wiedzy więc bardzo proszę o jasną i zrozumiałą dla początkującego odpowiedź

Z góry dziękuję

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bułk-son Zobacz posta
    Witam
    Ostatnio zainteresowałem się kupnem tego obiektywu
    ale mam pytania:

1) czy kupując wersje do nikona z potwierdzeniem ostrości
    po zamontowaniu adapter-a Canon-Nikon będę miał tę potwierdzenie w moim Canon-nie?
    2) chciałem się zająć fotografią architektury oraz panoramiczną czy szkło te będzie się do tego nadawało ?
    3) Mam Canon-a 40D czy obiektyw ten jest przystosowany do aparatów niepełno klatkowych ?

Wiem pytania te dla wielu z was wydają się być glupie ale jestem "świeżak" głodny wiedzy więc bardzo proszę o jasną i zrozumiałą dla początkującego odpowiedź

Z góry dziękuję
    1) Tak, adapter musi mieć potwierdzenie ostrości, można taki dostać np tutaj:
    http://allegro.pl/adapter-af-canon-e...537177675.html
    2) Do architektury nadaje się jak najbardziej, ale raczej nie do panoram To szkło jest stosunkowo wąskie na niepełnej klatce także skierowany jest bardziej do fotografi elementów architektury, konkretnych detali. W kościele spisuje się całkiem przyzwoicie jeżeli wpada choć trochę światła, potwierdzenie działa ładnie na kontrastowych elementach, choć na śluby bym się z nim raczej nie pchał
    3)Tak jak pisałem wyżej, na aps-c będzie wąsko, ale jak najbardziej będzie działać. Ja korzystam z niego na 350d i uważam że jeśli się trafi z ostrością to jakość optyczna tego obiektywu jest naprawdę rewelacyjna.

Pozdrawiam

Domyślnie

mam prośbę i pytanie czy móglby mi ktoś wskazać na allegro jaki to adapter musze kupić do tego szkła aby mieć potwierdzenie ostrości
    Samyang 85mm f/1.4 IF z mocowaniem canon
    link wyżej już wygasł, będę bardzo wdzięczny za pomoc

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli masz mocowanie Canon to adaptera raczej nie kupisz. Możesz co najwyżej sobie chipa dokleić na super glue, ale to długo nie pociągnie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Domyślnie

to w jaki sposób mogę zrobić aby było potwierdzenie ostrości przy tym szkle?
    może dla nie których głupie pytania ale nie mam pojęcia o tych manualach i dziękuje z góry za pomoc

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ebay.com - adapter nikon na canon z potwierdzaniem af mozna kupic ponizej 50zł juz z wysyłka z chin. Ale szklo trzeba miec nikona niestety.

Strona 46 z 50 PierwszyPierwszy ... 364445464748 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów