Strona 5 z 50 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Tak na marginesie to 1.8USM mniej łapie flary pod światło niż 85L II i jest mniej ostra na tych samych przysłonach, więc przypuszczam że będzie porównywalna z Samyangiem poza winietą.

Prawdopodobnie tak, i aberracją.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Podstawową wadą tego obiektywu jest brak jakiejkolwiek komunikacji z korpusem co się wiąże choćby z upierdliwością pracy na roboczej przysłonie. Potwierdzenie ostrości w stylu dandeliona też by się przydało ale jak podpinam 85L do 5D z matówką EE-S to da się ręcznie wyostrzyć chociaż to tez męczarnia dla kogoś kto jest przyzwyczajony do AF.
    Co do wyników porównania to oczywiście zaskoczenie, ale już nie pierwsze i powtórzę się po raz kolejny jak napiszę że zamiast 50L kupiłem Sigmę 50/1.4 bo jest optycznie lepsza :-). No ale Sigma ma kiepski ale jednak dający się używać AF i normalnie komunikuje się z body.
    Obecna cena za 85L to jest jakieś nieporozumienie i nigdy bym tyle za ten obiektyw nie dał (zapłaciłem ok 1/2 dzisiejszej ceny za używkę w stanie sklepowym też zastanawiając się czy warto :-) ), wcześniej używałem wersji 1.8USM i byłem bardzo zadowolony.
    Tak na marginesie to 1.8USM mniej łapie flary pod światło niż 85L II i jest mniej ostra na tych samych przysłonach, więc przypuszczam że będzie porównywalna z Samyangiem poza winietą.
    O jejku.MMM co Ty piszesz 50/1,2L to moje ulubione szkło.Dobra, powiem tak.Mam 1 Ds m3 i wszystkie szkła które chcę mieć.Tak sie złożyło.No i nie pisz głupstw bardzo proszę.Odpuść to co pi[szesz o 35/1,4] i td. jesteś pro i mądrym człowiekiem ale daj spokój proszę. No bardzo ale bardzo proszę nie pisz nie prawdy...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Oho, ktoś tu wcześniej zaczął świętować ;-)
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    O jejku.MMM co Ty piszesz 50/1,2L to moje ulubione szkło.Dobra, powiem tak.Mam 1 Ds m3 i wszystkie szkła które chcę mieć.Tak sie złożyło.No i nie pisz głupstw bardzo proszę.Odpuść to co pi[szesz o 35/1,4] i td. jesteś pro i mądrym człowiekiem ale daj spokój proszę. No bardzo ale bardzo proszę nie pisz nie prawdy...
    Ja rozumiem że Twoje ulubione ale to zupełnie nie wyklucza tego co napisałem. Ale żeby nie rozkręcać tutaj o 50L to proponuję do wątku o Sigmie 50/1.4 dalej w tym temacie. Zapytaj też Trampka, używał dosyć długo 50L na ślubach i miał też Sigmę 50/1.4 (oddał z powodu problemów z AF), niech Ci napisze co jest optycznie lepsze.

Mnie już dawno spadły klapki z oczu z napisem Canon i czerwonym kółkiem "L". Myślę że po tym wątku pare osób też przejrzy na oczy co i za ile Canon wciska ludziom :-)
    Ostatnio edytowane przez MMM ; 10-04-2009 o 21:40

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Mam [...] wszystkie szkła które chcę mieć.
    No nie... Ale barek zatem musisz miec :-)
    Pozdrawiam wszystkich swiatecznie!
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

50 L nie jest wybitne, czego również próbowałem dowieść na podstawie porównania z 50 USM. Wracając do testu i przemyśleń - szkoda, że ci koreańce nie wymyślili żadnej elektroniki do tych szkiełek. To byłby murowany hicior, szkło z taką optyką i AF nawet niechby kosztowało 1500 zł

Ten sam obiektyw (tak mi się przynajmniej wydaje) można kupić w Polsce pod markami Walimex i Falcon (prócz Samyanga oczywiście). Tak się zastanawiam, czemu licencji nie kupił choćby Tamron czy Sigma, przecież oni nie mają takiej optyki w ofercie...

Na tapecie mam teraz Samyanga 500mm f/6.3 lustrzany teleobiektyw. Teścik już po świętach

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Na tapecie mam teraz Samyanga 500mm f/6.3 lustrzany teleobiektyw. Teścik już po świętach
    Hmm.. Patrząc po samplach, to zachwytu nie będzie.. Mimo to, zazdroszczę, że masz możliwośc pobawić sie tymi wszystkimi gratami:-)
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Początki nałogu Awatar DonBolano
    Miasto
    Ostrów Wielkopolski

Domyślnie

Odbiegacie od tematu panowie... Cichy, a jakis tescik z bardziej dostepnym Canonem 85/1.8 by się dało zrobić?
    Na świat spoglądam przez armatę...

Coś już napisał Awatar drsemen
    Miasto
    Czarnków

Domyślnie

To ja zapytam o mocowanie tego szkiełka. Czy jest to M42 z adapterem EF, czy od razu EF?
    5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
    Pozdrawiam Szymon

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez drsemen Zobacz posta
    To ja zapytam o mocowanie tego szkiełka. Czy jest to M42 z adapterem EF, czy od razu EF?
    Jest w teście dokładnie napisane.

Strona 5 z 50 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów