czyżby nie było nic podobnego aby uzyskać potwierdzenie mając SY 85mm
[TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Odp: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated
Myślicie że branie go pod cropa ma sens? Mam 600D, więc jak wiadomo matówka jest słaba ale w sumie i tak bardzo dużo robię na LV (nawyk po 50 1.8) a teraz używam jeszcze ML więc ustawianie ostrości jest jeszcze prostsze.
Aha i jak to jest z pomiarem światła itp.? Czy wszystkie dane wyświetlają się normalnie w aparacie czy trzeba wszystko ustawiać manualnie i jest po prostu "F00"?Ostatnio edytowany przez Majkes; 28816.
Komentarz
-
Sens taki sam jak każdego innego manualnego szkła. Ustawiasz tryb AV i masz pomiar światła i dobranie czasu (na wyświetlaczu F00).
Komentarz
-
A bawił się nim ktos na live wiev? Mam w sumie tylko 50 1.8 i czesciej uzywam jej na LV niz z AF, dodatkowo mam jeszcze Magic Lantern więc przy okazji focus peak. Ma to sens jako mój główny obiektyw do sesji statycznych?
Dodam że nie chce wersji Nikonowej bo jest droższa i to sporo
Komentarz
-
Powiem że kupiłem i nie żałuję, plastyka i ostrość jak się trafi są po prostu cudowne. Mam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkes Zobacz wpisPowiem że kupiłem i nie żałuję, plastyka i ostrość jak się trafi są po prostu cudowne. Mam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.5DmkII; 400Dh; 24-70L; 70-200/2.8L; 135L; 35/2; 85/1.8; 50/1.8II; Ʃ 20/1.8; T 17-50/2.8; SY 8/3.5 fish-eye; T 28-300/3.5-6.3 VC; 580ex II; Metz 58 AF-1; YN565EX ::EOS 5; EOS 500N; S5Pro; Ʃ18-35/1.8; 80-200 2.8D ED; 50/1.8D; SY 85/1.4; Ʃ24-60/2.8; EX1;
Pozdrawiam Szymon
Komentarz
-
-
Live wiev do czasów jak nie nazbieram na matówkę. Próbuje czasem przez wizjer w 600d i tak na f4 da sie trafiać całkiem nieźle, oczywiście street. Sesje tylko live wiev. Z magic lantern proste i szybkie. Plastyka powala
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkes Zobacz wpisMam jednak jedno pytanie: Jak realizowana jest gwarancje? Nic mi się na szczęście nie psuje, ale zauważyłem że w pudełku nie było żadnego świstka czy coś, a niby jest 36 miesięcy.
Komentarz
-
ja się "targnąłem" na matówkę, ale efekty słabiutkie
Komentarz
-
Potwierdzam, mam matówkę z klinem do mojej 5D i ostrzenie na oko bez LV graniczy z cudem. Jeżeli cokolwiek tutaj ostrzyć to tylko na LV. No chyba że lecimy serią i wywalamy później 95% zdjęć.heat maps, web analytics, ab tests - moje najnowsze dzieło
Komentarz
-
siudym jest mistrzem ostrzenia na oko (czasem też leci serią)
nie mam matówki z klinem, ale Ef-s
Komentarz
-
Nie wiem jak można mieć takie problemy z ostrzeniem, żeby uciekać się tylko do LV i do tego mówić, że i to graniczy z cudem... Używałem tego obiektywu na ślubie kuzyna na 1.4 (kościół, sala, tańce) i naprawdę jest mało nietrafionych zdjęć... Więc skoro w ruchu da się trafiać to nie widzę problemu. Oczywiście oryginalna matówka, żadne powiększające.
1
2
3
4
Zdjęcia dałem jako linki, ponieważ są szersze, niż dopuszczalna wielkość na forum.
Komentarz
-
85 mm samyang
czy ma ktoś jakieś doświadczenie z tym obiektywem? Jak wrażenia, jaka jakość zdjęć, jak z jakością wykonania? Mam rybie oko i sobie chwalę, ale chciałabym coś do portretu i trafiłam na ten, ale w ciemno nie kupię. Liczę na pomoc
Komentarz
Komentarz