Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-12-2010 o 17:26 Powód: Automerged Doublepost
O obiektywach wiem prawie wszystko
No, czuję, że jeszcze trochę tańszy może być no![]()
ten obiektyw jest rewelacyjny ale niestety chce go sprzedać. :/
manual w przypadku ciemnych imprez i robienia na szybko odpada![]()
Canon 50D + EF-S 18-135 IS
Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.
darecki111, z taką ceną to myślę ,że warto spróbować swoich sił manualnych, pytanie jeszcze tylko czy to po cropa docelowo , bo w wizjerze FF to jeszcze coś widać, z cropem poziom trudności tak plus 1.6
Z odsprzedażą nie powinno być problemu w każdym razie, więc brać i pobawić się..
5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866
Sory faktycznie nie napisałem to pod cropa ma być (C 30D).
Jak do cropa uzyjesz powiekszacza to raster jest znacznie bardziej uzyteczny niz na ff, takze nie wszystko w nim gorsze![]()
Już kupiłem. Teraz tylko zamówić dandeliona i myślę że ten zestaw nie spowoduje u mnie nerwicy. :-) Po szybkim teście myślę że szkło ma potencjał. A w razie czego jak mnie zdenerwuje sposób ostrzenia. To sprzedam tego Falkona myślę że przy sprzedaży to przynajmniej swoie pieniądze odbiore. A cha do tych co chcieli by kupić falkona 85 mm 1.4 i fisza 8mm w takiej cenie. Obiektywy są w hipermarketach Auchan w Białymstoku na ul Hetmańskiej po 597,- a na Produkcyjnej 700,- minus 80,- na skarbonkę czyli 620,-
Ja mam Samyanga na testach teraz przez 3dni i manual mnie dobija z mojm 5D na f/1,4 jest tak sobie na 2 jest kozak szkło polecam tym co mają matówke z klinikiema na szybko jeśli chcemy fotografować dzieci to niestety odpada pierścień od manualnego fokusa ma odpowiedni opór .