Strona 45 z 50 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 441 do 450 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie Akcja

Byłaby możliwa taka akcja, że dla użytkowników CB tenże obiektyw za ok 3650. Byłby ktoś chętny ?

Oczywiście z naszej dystrybucji, z fakturą.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Byłaby możliwa taka akcja, że dla użytkowników CB tenże obiektyw za ok 3650. Byłby ktoś chętny ?

Oczywiście z naszej dystrybucji, z fakturą.
    Pomyłka, miało chodzić o Sigmę 85 1.4
    Ostatnio edytowane przez Cichy ; 01-12-2010 o 17:26 Powód: Automerged Doublepost
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No, czuję, że jeszcze trochę tańszy może być no

Domyślnie

ten obiektyw jest rewelacyjny ale niestety chce go sprzedać. :/
    manual w przypadku ciemnych imprez i robienia na szybko odpada
    Canon 50D + EF-S 18-135 IS

Domyślnie

Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez darecki111 Zobacz posta
    Witam. Mam taki dylemat (chyba jak wielu tutaj). Chodzi mi o stosunek cena/funkcjonalność między Falkonem 85mm 1.4 a Canonem 85mm 1.8 mam mozliwość kupienia nowego Falkona mocowanie N z 5cio letnią gwarancją za 597 PLN + dandelion za około 79 PLN przejściówke już mam więc cena takiego zestawu to 676 PLN. I teraz pytanie pogodzić się z brakiem napędu AF i brać Falkona czy dozbierać do nowego Canona bo tylko nowe biorę pod uwagę. Różnica miedzy nowym obiektywem 85C a używanym jest zbyt mała żeby ryzykować no i brak gwarancji dochodzi.

taka decyzje musisz juz sam podjac i nikt za Ciebie nie zdecyduje. ogolnie jesli zalezy Ci na mniejszej glebi i bardziej miekkim bokeh to bierz Falcona; jak wolisz lepsze zachowanie szkla domknietego i potrzebujesz af to canon

Bywalec Awatar vinietu
    Miasto
    Wawa

Domyślnie

darecki111, z taką ceną to myślę ,że warto spróbować swoich sił manualnych, pytanie jeszcze tylko czy to po cropa docelowo , bo w wizjerze FF to jeszcze coś widać, z cropem poziom trudności tak plus 1.6
    Z odsprzedażą nie powinno być problemu w każdym razie, więc brać i pobawić się..
    5D, 30D, C 50/1.4 , 85/1.8 , 300/4L , 17-40/4L , 70-200/4L , z16/2.8 , N Di866

Domyślnie

Sory faktycznie nie napisałem to pod cropa ma być (C 30D).

Domyślnie

Jak do cropa uzyjesz powiekszacza to raster jest znacznie bardziej uzyteczny niz na ff, takze nie wszystko w nim gorsze

Domyślnie

Już kupiłem. Teraz tylko zamówić dandeliona i myślę że ten zestaw nie spowoduje u mnie nerwicy. :-) Po szybkim teście myślę że szkło ma potencjał. A w razie czego jak mnie zdenerwuje sposób ostrzenia. To sprzedam tego Falkona myślę że przy sprzedaży to przynajmniej swoie pieniądze odbiore. A cha do tych co chcieli by kupić falkona 85 mm 1.4 i fisza 8mm w takiej cenie. Obiektywy są w hipermarketach Auchan w Białymstoku na ul Hetmańskiej po 597,- a na Produkcyjnej 700,- minus 80,- na skarbonkę czyli 620,-

Domyślnie

Ja mam Samyanga na testach teraz przez 3dni i manual mnie dobija z mojm 5D na f/1,4 jest tak sobie na 2 jest kozak szkło polecam tym co mają matówke z klinikiem a na szybko jeśli chcemy fotografować dzieci to niestety odpada pierścień od manualnego fokusa ma odpowiedni opór .

Strona 45 z 50 PierwszyPierwszy ... 354344454647 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów