Strona 40 z 47 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 391 do 400 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Mieszany widok

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Bez sensu jest porównywanie ceny używki do nówki. Używanego Samyanga też pewnie i za 600 zł dałoby sie wyrwać, jeśli by się zdarzyła okazja, jak 50 za 1000.
    Jest dokladnie tak, jak stwierdziłeś. Ja swojego Sama sprzedałem za tyle :-(
    Canon 6D i 5D2 + Canon 24-70L/4,0 + Canon 16-35L/4,0 + Canon 17-40L/4,0 + Canon 70-200L/4,0 + Canon 40/2,8 + szkła M42 i lampa EXII

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pytałem na priva, ale się nie doczekałem, więc spróbuję tutaj:
    byłbym zainteresowany w/w obiektywem, ale z potwierdzeniem ostrości. Próbowałem bez i z trochę większych odległości rezultaty były dosyć kiepskie...
    Czy nadal jest możliwość zamówienia obiektywu+czip?
    Jak on się sprawuje w praktyce? Miewa problemy z FF/BF?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

To by musiała się wypowiedzieć osoba, która używa zestawu z potwierdzeniem. Z mojego małego doświadczenia potwierdzenie dużo pomaga, ale nie daje 100 % gwarancji, że wszystkie zdjęcia będą trafione.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Pytałem Ciebie dlatego, że masz w ofercie takie zestawy...

Czy ktoś z użytkowników mógłby się wypowiedzieć?

Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Oczywiście, że taki pomysł już był, ale z tego co pamiętam to taki zestaw działał bardzo średnio.

Domyślnie

ja używam takiego zestawu, w zasadzie nie daje 100% pewności trafienia ostrością, ale miałem też w rękach L-kę 85 i mimo AF też nie trafiała 100%. Tu wystarczy robiąc fotkę na maksymalnym otworze przesunąć body 2-3 cm do przodu lub do tyłu i już po ostrości. Trochę wprawy i daje rade..
    pozdr.
    s.
    gg: 6096145

Domyślnie

Muszę przyznać że trochę się zawiodłem informacjami na tym forum odnośnie tego obiektywu. Forum nikona na temat Samyanga zawiera 140 stron (wszystkie przeczytałem łącznie z wieloma odnośnikami). Ilość zdjęć wykonanych tym obiektywem jest tam co najmniej zadowalająca. No ale po takim wstępie to nie wiem czy ktoś zechce odpowiedzieć na moje pytanie , które dotyczy efektów używania chipa DANDELION wklejonego bezpośrednio na obiektyw. Mój wzrok jest już dość mocno nadszarpnięty ,dlatego zastanawiam się nad tym chipem, jak spisuje się to potwierdzenie nastawienia ostrości w 50D. Moją pierwszą lustrzanką cyfrową był (i jest nadal)Pentax Ist DS , do niego mogę podpiąć każdy manualny obiektyw i działa pomiar światła oraz potwierdzenie nastawienia ostrości . Więc wydaje mi się że to kwestia oprogramowania aparatu , poco jakieś chipy , wystarczył by pewnie ukłon ze strony producenta do użytkowników z nowym softem i po sprawie, ale może się mylę.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Wystarczy przeczytać jeden post wyżej, by dowiedzieć się jak działa obiektyw z potwierdzeniem.

Próby wklejania chipa, jak z kolei kilka postów wcześniej da się przeczytać, nie zawsze przynoszą skutek.

Domyślnie

OK- sprawę potwierdzenia i chipa mamy mniej więcej wyjaśnioną , a co z oprogramowaniem aparatu ,czy to by załatwiło problem ?

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez yogilla Zobacz posta
    OK- sprawę potwierdzenia i chipa mamy mniej więcej wyjaśnioną , a co z oprogramowaniem aparatu ,czy to by załatwiło problem ?
    Jakim oprogramowaniem i jaki problem ?

Strona 40 z 47 PierwszyPierwszy ... 303839404142 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów