Strona 18 z 50 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 171 do 180 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Ja zawsze wole kupic manual Nikona. Bo skoro szklo to pelny manual - czyli manualne AF i przyslona - to kupowanie takiego szkla skazanego tylko na mocowanie EOS- skazuje mnie tylko na uzywanie takiego szkla z EOSami. Kupujac takie szklo z mocowaniem Nikona - moge bez zadnego klejenia uzywac go z potwierdzeniem AF z Eosami, Z Nikonami od sasiada no i Canonami FD jak mi odbije uzywac kliszy.

Dlatego Samyangow ktore sa podwojnie manualne nie oplaca sie wedlug mnie kupowac z mocowaniem EOS. Co innego Zeissy czy Voigtlandery - z dedykowanym mocowaniem EOS - te maja styki, sterowanie automatyczne przyslona i dodatkowo potwierdzenie.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Gotowe i wychodzi taniej.
    Ja tam takie drobiazki wole z chin bezposrednio kupowac (paypal, visa). Wychodzi okolo 80-100zl razem przesylka.
    Ostatnio edytowane przez szwayko ; 27-10-2009 o 14:23 Powód: Automerged Doublepost

Uzależniony

Domyślnie

Samyang powinien wreszcie zacząć sprzedawać 85/1.4 ze stykami. Ponoć nowe chipy pozwalają na pracę w trybie AF (oczywiście o tym, że jest AF tylko wydaje sie korpusowi), co (też ponoć ) pozwala na dokładniesze działanie AF, miktoregulację oraz np. na zablokowanie odpalenia migawki aż do momentu potwierdzenia ostrości (można przyczaić się z manualem na ruchome obiekty). Jak pojawi się taki Samyang, to go kupię. W klejenie chipa do bagnetu nie chce mi sie bawić, bo chyba traci się gwarancję.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gadget_zary Zobacz posta
    Richie

http://www.allegro.pl/item780348898_...f1_1_45_0.html
    +
    http://www.allegro.pl/item793382044_...ai_ais_af.html

na nikonach (ani ich oznaczeniach obiektywow) sie nie znam ale na chlopski rozum taki zestaw powinien dzialac
    Czy ktoś to testował NIKON->EOS z 85/1.4 na 5d? Proszę o info.

Domyślnie

Nie wiem czy już się nie pojawiła na forum informacja ze strony samyang.pl:

Cytat Zamieszczone przez samyang.pl
    26.10.2009 Adaptery T2 do obiektywów marki Samyang z potwierdzeniem ostrości już dostępne

Miło nam poinformować, że z dniem 26 października wprowadzone zostają do oferty adaptery typu T2 z układem elektronicznym pozwalającym na uzyskanie potwierdzenia ostrości w aparatach marki Canon. Adaptery zaprojektowane zostały specjalnie do współpracy z obiektywami marki Samyang. Po ich zastosowaniu aparat informuje fotografa o poprawnym nastawieniu ostrości poprzez wyświetlenie znaczka w wizjerze aparatu oraz sygnał dźwiękowy identyczny jak przy stosowaniu obiektywów z układem AF. Adaptery są kompatybilne ze wszystkimi modelami aparatów marki Canon z wyjątkiem modeli Canon 5D oraz serią 1D.

Adaptery są już dostępne w sprzedaży w zestawach z obiektywami marki Samyang. Dodatkowo wszyscy klienci, którzy zakupili wcześniej obiektyw marki Samyang w autoryzowanej sieci dystrybucji maja możliwość dokupienia samego adaptera. W innych przypadkach same adaptery nie będą dostępne.

Początki nałogu Awatar szymekgd
    Miasto
    Gdynia

Domyślnie

Adaptery te sa do samyangow z mocowaniem T2, a 85/1.4 ma zlacze EF.
    CANON EOS 40D z dodatkami

Domyślnie

Fakt, trochę się rozpędziłem. Tak to jest jak się czyta bez zrozumienia.

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Adaptery są kompatybilne ze wszystkimi modelami aparatów marki Canon z wyjątkiem modeli Canon 5D oraz serią 1D.
    pff niech idą precz.
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Richie Zobacz posta
    Znalazłem coś takiego

http://www.allegro.pl/item784097049_...kon_ai_af.html

Gotowe i wychodzi taniej.

Po weekendzie zrobię test tej przejściówki z Samyangiem 85mm na Canonie.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Uzależniony Awatar Richie
    Miasto
    Nowy Tomyśl

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Po weekendzie zrobię test tej przejściówki z Samyangiem 85mm na Canonie.
    Świetnie....jeśli wyjdzie pomyślnie to masz kolejnego kupca na S85/1,4 z dupką N.
    Richie
    FF + stałki + błyskotka

MOJE PLFOTOMOJE FOTOMOTYWY

Coś już napisał Awatar s!wy
    Miasto
    Białystok

Domyślnie

pewnie chodzi o to ze FF z ta przejscowka t2 bedzie winietowac, choc to tylko domysl
    pozdrawiam

Strona 18 z 50 PierwszyPierwszy ... 8161718192028 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów