Strona 13 z 50 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 121 do 130 z 498

Wątek: [TEST] Samyang 85mm f/1.4 Multi-Coated

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

faktycznie potwierdzam że obiektyw jest magiczny... ostatnio byłem w sklepie nie mogłem się oprzeć żeby go przetestować... i tak na szybko (pierwszy raz MF) 5 minut testu po sklepie i 50/50 trafionych idealnie. Puszka to 450d więc dużo nie widać na matówce, ale myślę że kwestia wprawy i było by super
    Reklama (z łac. reclamo, reclamare) to informacja połączona z komunikatem perswazyjnym. Zazwyczaj ma na celu skłonienie do nabycia lub korzystania z określonych towarów czy usług, popierania określonych spraw lub idei (np. promowanie marki).
    http://noop.pl <-homesite

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Niszczy! Czemu oni cholera nie wsadzili tam jakiegokolwiek AFa
    Niszczyć to nie niszczy, ale rogi ma lepsze.
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar Ernest_DLRS
    Miasto
    Toronto, Kanada

Domyślnie

Trochę mocniejsze aberracje i słabsze rozmycie tła w Samyangu, ale tak czy siak ostra to cholera. Właśnie, czemu nie dają wersji z AF??
    FF + S24EX | S50EX | H58/2 | H85/1.5
    APSC + 18-55is | 70-300vc

kiedyś: C 400D > N D700 > C 30D > C 5D > C 40D | S20/1.8, S30/1.4, 85LmkII, 70-200L/2.8

Dopiero zaczyna Awatar Nemoz
    Miasto
    Piekary Śląskie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ernest_DLRS Zobacz posta
    Właśnie, czemu nie dają wersji z AF??
    Być może dlatego, że Canon zbyt wiele sobie życzy za opis protokołu komunikacyjnego pomiędzy body a szkłem. A reverse engineering nie zawsze się udaje

Coś już napisał Awatar sharky_88
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    Niszczy! Czemu oni cholera nie wsadzili tam jakiegokolwiek AFa
    Tak sobie pomyślałem, czy by dało się zrobić coś w stylu: kupić Samyanga z bagnetem dla Nikona, kupić adapter nikon->canon, kupić chip dandeliona, wkleić na adapter i mieć chociaż potwierdzenie ostrości. Ciekawe czy by się udało zrobić z tego sprawne urządzenie i czy by się opłacało. O to taka moja luźna dygresja
    Be kind to those less fortune....

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sharky_88 Zobacz posta
    wkleić na adapter i mieć chociaż potwierdzenie ostrości. Ciekawe czy by się udało zrobić z tego sprawne urządzenie i czy by się opłacało.
    Potwierdzenie ostrości w MF i tak niewiele daje przy f/1.4 bo pokazuje że jest "ostro" w dość dużym zakresie. W zasadzie to tyle samo widać gołym okiem w wizjerze.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Potwierdzenie ostrości w MF i tak niewiele daje przy f/1.4 bo pokazuje że jest "ostro" w dość dużym zakresie. W zasadzie to tyle samo widać gołym okiem w wizjerze.
    a mi się wydaje - z całym szacunkiem dla Ciebie, że właśnie dla f/1.4 GO jest mała i można na oko nie trafić tam gdzie by się chciało, więc jakaś forma potwierdzacza ostrości by się przydała - albo się nie jasno wyraziłeś albo ja mam "pomroczność jasną"
    to tak na marginesie, a pytanie mam takie:
    czy samego chipa by się nie dało do "samsunga" dokleić żeby potwierdzał? coś takiego jak tu: http://allegro.pl/item724894489_chip...on_ef_eos.html

Pełne uzależnienie Awatar airhead
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

natomiast mi się wydaje, że nie zrozumiałeś ostatniej odpowiedzi ;]
    Canon 6D + 20/2,8; 35/1,4; 85/1,8; 70-210/3,5-4,5
    Fujifilm x100

mgrochocki.wordpress.com

Pełne uzależnienie

Domyślnie

MM chyba chodzilo o to, ze nic nie zastapi silnika i mechanizmu AF w takich przeyslonach. Moze i punkt AF sie podswietli, ale i tak mozesz nie trafic z ostroscia. W ukladze AF silniczek bedzie delikatnie korygowal ustawienia, i aparat dokladnie i precyzujnie go zatrzyma w idealnym miejscu. Dendelion tak nie potrafi sterowac twoja reka i niestety dalej opierasz sie na tym, co widzisz jesli chodzi o ostrosc w wizjerze.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Jeśli ktoś sprawnie używa statywu, to nie jest potrzebny AF ani żadna dandelionowa proteza. Oczywiście pod warunkiem, że ma lustrzankę z LV, wtedy ustawi ostrość często dokładniej niż najlepszy AF, idealnie w pożądanym miejscu.

Strona 13 z 50 PierwszyPierwszy ... 3111213141523 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów