hehe no tak ale 3 aparaty (dwa moje i jeden chase) wykazuja te sama wade czyli 3:1
kazdy z nas ma tez inne wersje.. ty apo HSM, ja apo HSM ex, chase apo hsm ex DG
hehe no tak ale 3 aparaty (dwa moje i jeden chase) wykazuja te sama wade czyli 3:1
kazdy z nas ma tez inne wersje.. ty apo HSM, ja apo HSM ex, chase apo hsm ex DG
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
ja też mam EX.
Chase ma 20D i nieco inny problem, bo jemu ostrzy tam gdzie trzeba, tylko nie zawsze, a tobie wyskakuje BF. To spora różnica.
bf tylko na dalekich obiektach.. lub przynajmniej tak wyglada.. sprawdzane na 2x 350d
przy manual focusie mamy identyko rezultaty a przy AF zdjecia wychodza z ta sama poswiata i rozmyciem... Chase na krotki dystans tez ma ok zdjecia.. praktycznie sie pokrywamy w problemie
Canon 5d II | Canon EF 85mm f/1.2L II USM | Canon TS-E 24mm f/3.5 L II Tilt-Shift | Canon EF 24-105mm f/4 L IS USM | Follow Focus TrusMT NT4 | Gini's Shoulder Rig DSLR-17 | Zoom h4n + audiotechnika at875r | SmallHD DP6 | Glidecam 2000 PRO | Oswietlenie i duperele, baterie i bateryjki, kabliska i kabelki, plecaki i szkrzyneczki... ahh is statywy Libec'a.
Przeciez to logiczneZamieszczone przez asterix
. Przy 2.8 masz krotka GO to nie rozumiem czemu narzekasz ze cos masz rozmyte?
To moze zadzwon do serwisu Sigmy?Dzwonilem do serwisu canona z pytaniem dlaczego autofocus robi tak a nie inaczej a na manual jest ok.. gosc stwierdzil ze oni nie wspieraja innych szkiel niz canon i porpostu tak ma byc... bardzo rzeczowe.. ehh
"
Przedstawicielstwo Sigmy poleca serwisy:
p. Gawlik, Kraków, ul. Grabowskiego 8, tel. (0-12) 423 44 60
p. Kadeja, Kraków, ul. Czapskich 1, tel. (0-12) 429 10 28
"
Z czego ten na Czapskich jest podobno lepszy i popularniejszy.
nop i masz racje po czesci ale.. Kubaman ma ten sam obiektyw i u niego nie wystepuje ten problem.. ogolnie to i tak doszedlem do wniosku, ze nie ma sie co czepiac.. na dystans do paru metrow robi super zdjecia w 2.8.. a na tele i tak zamykam go do 5-6 i wyzej
tylko denerwuje mnie to ze manual daje dobry efekt a af nie hrhr