Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 158

Wątek: Filmy kolorowe i ich skany...

Uzależniony

Domyślnie

Drugie zdjęcie z innego Ektara niż pierwsze? Wygląda jakby źle wywołane albo gorzej zeskanowane. Na czym skanowałeś?

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

oba z tej samej rolki. drugie (wcześniejsze zdjęcie chronologicznie) robione wieczorem w lesie, pochmurno było, pierwsze robione w południe, pojedyncze chmury, scena na podwórzu. oba mierzone sekonikiem L-358. skanowane epsonem 4490, na epsonskanie, lekko podniesiony kontrast.

ten ektar jest bardzo czuły na różnice naświetlenia, lekkie prześwietlenie objawia się niemożnością poprawnego zeskanowania.
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Coś już napisał

Domyślnie Ektar 100

Witam.

Jestem już po siódmej rolce EKTARA i stwierdzam, że na odbitkach 15x21 ziarno jest niewidoczne.

Ale mam inny problem - trzy zdjęcia z tych siedmiu rolek są skopane, powód: skóra na twarzy ma kolor czerwony. Po za tym reszta zdjęcia naświetlona poprawnie. Czy jest ktoś z Poznania, kto chciałby zeskanować te kilka klatek? Może to w labie coś namieszali?

Pozdrawiam

Bywalec Awatar rbit9n
    Miasto
    Reichshof

Domyślnie

wydaje mnie się, że na ektarze dość naturalnie kolor skóry się objawia

może faktycznie wina leży po stronie labu?
    Master of Disaster

KOREX

APARATY TRADYCYJNE

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rbit9n Zobacz posta

może faktycznie wina leży po stronie labu?
    właśnie chciałbym to sprawdzić wykonując skanowanie ale nie mam skanera, stąd moje pytanie

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

witam wszystkich
    mam krótką prośbę. czy mógłby ktoś udostepnić sample z Fuji PRO 800z oraz Fuji Superia X-Tra 800??

Uzależniony
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

zdjęcie z tegorocznych fototargów w łodzi,skan z Fuji pro 800,generalnie ziarno jak arbuzy,imo tak czułe negatywy nie nadają sie do skanowania jak i do innych spraw także.
    T90 ,Pentax Z-20 , 2 powiekszalniki,procesor Jobo i cała szafa optyki

Miasto
    Wrocław

Domyślnie

hmno właśnie, tak przy okazji... jak wygląda forsowanie czterysetek ale do iso 1600 lub 3200?

Początki nałogu
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez analogforever Zobacz posta
    generalnie ziarno jak arbuzy,imo tak czułe negatywy nie nadają sie do skanowania jak i do innych spraw także.
    Eeetam. Robiłem raz w życiu ślub na takich kliszach - powiększenia co prawda tylko A5 ale ziarna jak arbuzy to tam nie było widać na pewno. Inna sprawa, że to było ładnych parę lat temu - może laboludki wtedy jeszcze umiały to wywoływać?

Uzależniony Awatar XLesio
    Miasto
    Kingsajz - Miasto krasnoludków

Domyślnie

analogforever - tak z czystej ciekawości..
    Pamiętam sample które wstawiałeś rok temu. Wtedy porażka - kurz i zniszczony negatyw. Dyskutowaliśmy zresztą nad jakością labu..
    - Tymczasem ta interesująca Pani..
    Nie widać na tej wstawce nawet pyłka. Zmieniłeś warsztat, czy wziąłeś wszystko w swoje ręcę?

Pozdrawiam
    XL
    "Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
    EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
    C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350

Strona 5 z 16 PierwszyPierwszy ... 3456715 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów