Drugie zdjęcie z innego Ektara niż pierwsze? Wygląda jakby źle wywołane albo gorzej zeskanowane. Na czym skanowałeś?
Drugie zdjęcie z innego Ektara niż pierwsze? Wygląda jakby źle wywołane albo gorzej zeskanowane. Na czym skanowałeś?
oba z tej samej rolki. drugie (wcześniejsze zdjęcie chronologicznie) robione wieczorem w lesie, pochmurno było, pierwsze robione w południe, pojedyncze chmury, scena na podwórzu. oba mierzone sekonikiem L-358. skanowane epsonem 4490, na epsonskanie, lekko podniesiony kontrast.
ten ektar jest bardzo czuły na różnice naświetlenia, lekkie prześwietlenie objawia się niemożnością poprawnego zeskanowania.
Witam.
Jestem już po siódmej rolce EKTARA i stwierdzam, że na odbitkach 15x21 ziarno jest niewidoczne.
Ale mam inny problem - trzy zdjęcia z tych siedmiu rolek są skopane, powód: skóra na twarzy ma kolor czerwony. Po za tym reszta zdjęcia naświetlona poprawnie. Czy jest ktoś z Poznania, kto chciałby zeskanować te kilka klatek? Może to w labie coś namieszali?
Pozdrawiam
witam wszystkich
mam krótką prośbę. czy mógłby ktoś udostepnić sample z Fuji PRO 800z oraz Fuji Superia X-Tra 800??
hmno właśnie, tak przy okazji... jak wygląda forsowanie czterysetek ale do iso 1600 lub 3200?
analogforever - tak z czystej ciekawości..
Pamiętam sample które wstawiałeś rok temu. Wtedy porażka - kurz i zniszczony negatyw. Dyskutowaliśmy zresztą nad jakością labu..
- Tymczasem ta interesująca Pani..
Nie widać na tej wstawce nawet pyłka. Zmieniłeś warsztat, czy wziąłeś wszystko w swoje ręcę?
Pozdrawiam
XL
"Naród wspaniały, tylko ludzie k**" - J.Piłsudski
EOS RT + Elan 7e (EOS 30 + BP300) + EOS v300 + REBEL GII + Eos 700 + Canon Canonet GIII QL17 + 450d
C 50 f1.8 I i II / C 28 f2.8 / C 70-210 f4 / T 17-50 f2.8 XR Di / Tokina 19-35 f3.5-4.5 / S 28-105 f2.8-4 ASPH / + pierścieni dużo + różnetakie kolorowe + manfrottka + EPSON Photo Perfection v350