Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Canon 50D, a Canon 500D

Coś już napisał

Domyślnie

Tak czytam i podejrzewam, ze 500 d będzie kosztowało tyle samo co 40d. Więc na Twoim miejscu wszedłbym 40d. Będziesz miał na lata

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Dzidek75 Zobacz posta
    Tak czytam i podejrzewam, ze 500 d będzie kosztowało tyle samo co 40d. Więc na Twoim miejscu wszedłbym 40d. Będziesz miał na lata
    500D około 4,5 tyś, 40D 3 tyś, a używane nawet za 2 da się wytargać

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Sorry, ale nie zauważyłem aby ktokolwiek zwracał uwagę na tryb manualny. Tzn. do tej pory sobie z tego nie zdawałem sprawy, ale w xxxD (np.500D) nie widzę drugiego koła nastawczego. To ja się pytam jak ustawiają Ci ludzie czas naświetlania i przesłonę jednocześnie? Jeżeli jest jak myślę to trzeba coś tam nacisnąć, aby przejść z 1 w 2. Jak dla mnie nie do zaakceptowania. Dlatego zdecydowanie xxD bym polecał. Przy okazji ... Sam od niedawna jest posiadaczem Canona 50D i czy jest jakaś magiczna możliwość włączenia tu siatki "złotego podziału"? Wiem, że jest w Live View i wiem, że można kupić inną matówkę EF-D , ale ona ma nie taką siatkę jakiej sobie życzę. (Sorry za OT).

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez StaszekAlkata Zobacz posta
    w xxxD (np.500D) nie widzę drugiego koła nastawczego. To ja się pytam jak ustawiają Ci ludzie czas naświetlania i przesłonę jednocześnie?
    W serii xxxD nie ma też wyświetlacza na górnym panelu.. ja się pytam jak ci ludzie sprawdzają parametry i ustawienia..?:-)

Jeżeli jest jak myślę to trzeba coś tam nacisnąć, aby przejść z 1 w 2.
    Tak, trzeba nacisnąc przycisk "Av", który leży bardzo blisko kciuka.. Wg mnie bardzo ergonomiczne rozwiązanie i choć nie tak, jak drugie kółko, to bardzo szybko mozna sie przyzwyczaić.. Poza tym wiele lustrzanek z niższych półek tez ma tylko po jednym kółku i co wtedy..?

Jak dla mnie nie do zaakceptowania. Dlatego zdecydowanie xxD bym polecał.
    Też tak mówiłem dopóki nie wziąlem jakiegoś body xxxD do reki i się nim nie pobawiłem..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Slider muszę przyznać Ci rację. Trochę się pośpieszyłem z osądem Powinienem napisać, że lepiej tę kasę (z różnicy) wydać na szkła, ale to wszyscy wiedzą

seba22221
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kucza21 Zobacz posta
    500D około 4,5 tyś, 40D 3 tyś, a używane nawet za 2 da się wytargać

sprostowanie koszt 500D kit ok 3600zł, ale jesli mialbym wybrac to tez wolabym 40d nawet uzywana. C500D może bedzie w tym tygodniu.

http://www.multimedia-sklep.pl/Canon...OWOSC-264.html

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów