Witam,
Jest to moj pierwszy post na forum!
Mam zamiar kupic aparat Canon tylko nie wiem co wybrac, czy kupic 50D, czy moze poczekac do maja i kupic 500D.
Ktory bedzie lepszy ?
Dziekuje za odpowiedzi...
Witam,
Jest to moj pierwszy post na forum!
Mam zamiar kupic aparat Canon tylko nie wiem co wybrac, czy kupic 50D, czy moze poczekac do maja i kupic 500D.
Ktory bedzie lepszy ?
Dziekuje za odpowiedzi...
C50D . C500D to inny segment. Body będzie okrojone z części funkcji. Inaczej 50D kiepsko by się sprzedawał.
Ostatnio edytowane przez zbyszekjan ; 09-04-2009 o 19:59
pozdrawiam
1. Jak mamy porównać te dwie puszki, skoro 500D nie ma jeszcze na rynku. Kilka osób widziało pewnie na targach w Łodzi, ale nawet jeśli, to ich wrażenia trudno nazwać "opiniami użytkowników". Suche parametry techniczne możesz porównać sama:
http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
2. Czego oczekujesz po aparacie ? Jakiego sprzętu używałaś do tej pory ? Ile masz funduszy na aparat i obiektywy ? Na tak zadane pytanie nie ma odpowiedzi.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Poczekaj na cenę 500D. Z pewnościa to ułatwi podjęcie decyzji. Może się okazać, że najlepszy wybór, to 40D![]()
Canon 500D - http://www.jessops.com/online.store/...6116/Show.html
wiec bedzie to wydatek jakis 5000zl.
Mam do wyboru 50D lub 500D. Bedzie to aparat, ktorego na pewno nie zmienie przez najblizsze 2 lata. W przyszlosci chce wymienic obiekt do robienia profesjonalnych zdjec w ruchu chodzi mi o zdjecia sportowe....
Ktory byscie wybrali ? 50D czy 500D
Za takie pieniądze na pewno bym nie kupił 500D.
Niestety aparaty z segmentu xxxD zwykle są bardzo plastikowe, z tylko jednym centralnym czujnikiem krzyżowym AF. Nie powiem, że to złe puszki, ale myśląc rozwojowo (czyt. w planach fotogafia na dłużej) to jednak proponuję od razu mierzyć w XXD (np. 40D). Kto raz trzymał w rękach korpus magnezowy nie wróci do plasiku. I zapomnijmy o megapikselach i video... to drugorzędne sprawy i raczej maja wymiar marketingowy.
ciekawe... gość się pyta o canon 500d lub 50d a tu na siłę wciskają mu 40d-- może nie chce sie cofać wstecz i chce kupić nowocześniejsza puszkę, a jeżeli chodzi o zdjecia sportowe to najlepiej poczytaj...http://eos50d.fotopolis.pl/drukuj.php?n=8137
Ostatnio edytowane przez margo7355 ; 09-04-2009 o 21:26
Do sportu lepsza będzie 50-tka. Koniec, kropka :-)
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
Oczywiście, że pyta, o 500D i 50D, bo te dwa są najnowsze, a zazwyczaj im nowszy aparat, tym lepszy, a co do 40D, to jeszcze nic nikomu nie wcisnął, tylko zasugerował i IMHO słusznie, bo jest to chyba obecnie najlepszy aparat w stosunku jakośc/cena z cropów Canona.. 50D jest obecnie jeszcze za drogi, a w sporcie nie da (raczej) nic, co może zaoferowac 40D (za wyjątkiem korekty AF).
Jesli jednak załozyciel/ka wątku jest zdecydowany/a, na wybór pomiędzy tymi dwoma puszkami, nie wybierając spośród innych propozycji, to można na wyrost chyba powiedzieć, że do sportu 50D będzie lepszy![]()
Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.
Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący