"The most important piece of equipement in your bag is your attitude" Joe McNally______________________________________________
Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...
persona - osoba o dużym znaczeniu, ogólnie szanowana i ceniona; osobistość. Słownik języka polskiego - PWN 1998 - M. Szymczak.
Wydajesz się być strasznie mądrym fotografem, w teorii na pewno. Szkoda tylko, że tendencyjnym, z digartowym zacięciem bluzgacza. Nie wiem, czy pisanie takich "pustych" postów sprawia Ci przyjemność, czy może masz taki zwyczaj. Cały czas się uczymy i każda konstruktywna krytyka otwiera przed nami nowe wyzwania. Gnojenie zdjęć jest wskazane - jeśli sam gnojący wie co mu się nie podoba i co by zmienił. Jeśli nie - po prostu daruj sobie, bo Twoje wskazówki podwyższają poziom - niestety nie warsztatu a ciśnienia.
chill out![]()
"The most important piece of equipement in your bag is your attitude" Joe McNally______________________________________________
pierwsze dwa z nowej serii jak dla mnie nieco za ciemne, na 13 obciąłeś łokieć, ale generalnie miło się ogląda, tyle że ciemne strasznie, natomiast kolorystyka ostatniego do mnie nie trafia![]()
pkt 8 regulaminu
na 13. mnie nie pasuję te cienie na twarzy i tylko to
te "zmarszczki" , które się uwydatniły przez to światło...
rozumiemosobiście uważam, że są bardzo naturalne i za każdym razem, kiedy Lucyna się uśmiecha tak układają się te "zmarszczki"
trochę mnie to śmieszy, ale dziękuję za uwagę.
co do światła w tym przypadku są trzy rozwiązania:
prawidłowe (dla mnie niedostępne z powodu braku sprzętu) - dwa softboxy: góra i dół
moje - strzał z lampy z lewego tyłu i blenda z lewego przodu
inne - walnąć fleszem prosto w twarz
dziękuję za zainteresowanie