Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 53

Wątek: Opininia o 50D

Bywalec Awatar caveman
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez czarekk Zobacz posta
    trolluch
    Jak zdjęcia z obiektywu Canon 17-85. Słyszałem średnie opinie o nim. Piszesz że AF ok w tym obiektywie a dystorsja aberacje ? Masz może jakąś stronę ze zdjęciami tym obiektywem i puszką 50D ?

Pozdrawiam
    czarek
    Czarkku, dystorsja i aberacje, to ostanie parametry, którymi powinieneś się kierować przy kupnie obiektywu. Trzeba przyjąć że są mniejsze lub większe i z nimi żyć

Pełne uzależnienie Awatar aptur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez caveman Zobacz posta
    Czarkku, dystorsja i aberacje, to ostanie parametry, którymi powinieneś się kierować przy kupnie obiektywu. Trzeba przyjąć że są mniejsze lub większe i z nimi żyć
    Nie zgadzam się. Jeśli ktoś robi krajobrazy to mała dystorsja jest bardzo ważna. Chyba że się lubi powyginany horyzont.
    Co do aberracji to miałem kiedyś taki egzemplarz tokiny 12-24 której aberracje nie był w stanie usunąć nawet photoshop.

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

Stronki niestety nie mam, ale wyślę Ci parę sztuk na maila i będziesz mógł sam ocenić.
    coś Canona, coś Tamrona, a i Nissin się znajdzie

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

trolluchBardzo dziękuję za fotki.
    czy ktoś z forumowiczów mógłby mi przesłać fotki z 50D i Canona 18-55 IS

Pozdrawiam
    czarek

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

podepnę na szybko, jakiś kot może da się sfotografować

Coś już napisał

Domyślnie

ja tez jestem szczęsliwym posiadaczem 50d, mam obiektywy tylko canona-- 3 zoomy "L" oraz 3 stałki 28,50,85 z tymi wszystkimi body współpracuje bardzo dobrze, chociaż niektóre obiektywy trzeba było podregulować na BF FF--i teraz wszysko trafia w punkt--w każdym razie polecam.
    Nie wiem jak z obiektywami niezależnych firm , ja się z nich wyleczyłem jak miałem 350d
    Ostatnio edytowane przez margo7355 ; 09-04-2009 o 16:44

Dopiero zaczyna Awatar czarekk

Domyślnie

trolluch
    Dzięki za sample. całkiem fajnie rysuje i ostro ten 18-55 IS. Jaka jest Twoja opinia . Który z nich jest lepszy ? 17-85 czy 18-55 IS .
    Pozdrawiam
    czarek
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    margo7355
    Czyli regulacja AF działa w body dobrze
    Czy trudną ja samemu przeprowadzić ?

Pozdrawiam
    czarek
    Ostatnio edytowane przez czarekk ; 09-04-2009 o 16:50 Powód: Automerged Doublepost

Bywalec Awatar trolluch
    Miasto
    Nowy Dwór Mazowiecki

Domyślnie

z 18-55 praktycznie nie korzystam, ale żona go używa razem z 1000D i jest zadowolona.
    Z przewag 17-85 to USM (i związku z tym szybszy AF, oraz ręczne ostrzenie bez potrzeby zmiany na obiektywie AF/MF), oraz dodatkowe 30mm na długim końcu.

Bywalec Awatar toshimitsu
    Miasto
    Dublin/Lodz

Domyślnie

Uzywam 50D od 3-ech miesiecy ( wczesniej 400d) i uwazam ,ze jest to dobry sprzet po przejsciuz 400d zauwazylem zmiany:

- probkowanie bieli - kolory sa bardziej zimne na AWB (musialem to skorygowac bo ten stary canonowski WB mi sie bardziej podoba ) podobno w marku drugim tez zmienili.

- predkosc - poczawszy od autofocusa do przegladania zdjec. Myslalem ,ze 400D jest szybki ale wreszcie mam aparat ktory podaza za moimi myslami.

- wykonanie - stop magnezowy - standard. Ekran jest naprawde dobry aczkolwiek jakos sie maze i jakby troche zaparowywal.

- ISO uzywalne do 3200... szumy mniejsze niz na 400D ale ponoc wieksze niz na 40D.

- ergonomia pracy - guziki na zewnatrz zamiast dlubania w menu

Chwale sobie ale uwazam sie za przyszlego posiadacza marka drugiego.
    Positively dirty minded

Początki nałogu
    Miasto
    Pomorze Środkowe

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez toshimitsu Zobacz posta
    Uzywam 50D od 3-ech miesiecy ( wczesniej 400d) i uwazam ,ze jest to dobry sprzet po przejsciu z 400d zauwazylem zmiany:

- probkowanie bieli - kolory sa bardziej zimne na AWB (musialem to skorygowac bo ten stary canonowski WB mi sie bardziej podoba ) podobno w marku drugim tez zmienili.

- predkosc - poczawszy od autofocusa do przegladania zdjec. Myslalem ,ze 400D jest szybki ale wreszcie mam aparat ktory podaza za moimi myslami.

- wykonanie - stop magnezowy - standard. Ekran jest naprawde dobry aczkolwiek jakos sie maze i jakby troche zaparowywal.

- ISO uzywalne do 3200... szumy mniejsze niz na 400D ale ponoc wieksze niz na 40D.
    - ergonomia pracy - guziki na zewnatrz zamiast dlubania w menu

Chwale sobie ale uwazam sie za przyszlego posiadacza marka drugiego.
    Również lepszy wizjer:-D, wiecej szczegółów na zdjęciu, dodatkowy wyświetlacz (choć może nieco przeładowany informacjami).
    pozdrawiam

Strona 2 z 6 PierwszyPierwszy 1234 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów