Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 72

Wątek: [Alzail] Psy i nie tylko

Coś już napisał Awatar matmak
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez 1507 Zobacz posta
    też jestem ciekaw jak to pogodzić, może matmak nas czegos nauczy...?
    Zwiększyć przysłonę?
    Nie znam warunków jakie panowały w trakcie robienia tych zdjęć więc nie mogę jednoznacznie określić "co zrobić?".

Pozdrawiam

Coś już napisał
    Miasto
    Płock

Domyślnie

Wg exifów w zdjęciach od 20 do 23 masz takie wpisy:
    1/320, ISO 200-400, F5-F4.5, Focal Length=44-75mm, Flash did not fire

IMHO w takich zdjęciach jak te raczej starałbym się robić wszystko "ostre", ty chyba próbowałeś pokazać dynamikę poprzez rozmazane tło. Przy czasie 1/320 będzie raczej wyglądało na "poruszone", wydłużanie tego czasu pozwoli Ci na rozmazanie tła (poćwicz np. na samochodach jadących po ulicy, oczywiście priorytet czasu przy takim założeniu np. czas 1/60, 1/125). Nie wiem w jakiej odległości byłeś od fotografowanych obiektów, ale zdaję się, że sporo (w większości korzystałeś z końcowych FL Tamrona, głównie 57-75, w jednej fotce masz 44mm). Spróbowałbym podejść bliżej, zwiększyć przesłonę do np. 8-11 i dopalać flashem.
    Nie wiem co by z tego wyszło, bo nigdy takiego tematu nie robiłem, ale w ten sposób zrobiłbym kilka pierwszych zdjęć a potem korekta.
    N

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

a ja próbowałem rozmazać tło poprzez GO, ale faktycznie chyba rozmazanie tła przez panoramowanie (bo chyba o to chodzi?) było by lepsze tylko...

- musiałbym stać bardzo blisko trasy, teoretycznie to możliwe, ale jednak przeszkadza to zawodnikom
    - niektóre zaprzęgi jadą dosyć szybko i ciężko z moim Tamim i jego AF`em stać praktycznie prostopadle do trasy.

tak w ogóle bardzo dziękuję za krytykę, konstruktywną dodajmy ;]

no to jeszcze kilka zdjęć:

24.

25.

26.

27.

28.

29.
    tylko nie ziewać, ani nie wyć

więcej zdjęć jak ktoś by chciał oglądnąć dostępne tutaj: http://www.barbesale.pl/index.php?mo...age&pageid=142
    350D

Początki nałogu Awatar 1507
    Miasto
    Zduńska Wola

Domyślnie

fajne kolorki

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Przyszedł czas by odświeżyć trochę wątek. Póki co spokojnie, dwa widoczki i jakże popularny mlecz

Jakieś sugestie?
    350D

Pełne uzależnienie
    Miasto
    3city

Domyślnie

jakże popularny mlecz
    jak to zobaczyłem to też sobie pomyślałem 'znowu ktoś się doczepi że ile to można mleczy oglądać'

też odwrócony KIT?
    Loty widokowe nad morzem - teraz mnie pochłaniają, 1Ds kurzy się na półce...

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

mlecz superek widoczki takie sobe
    pozdrawiam
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    jak to zobaczyłem to też sobie pomyślałem 'znowu ktoś się doczepi że ile to można mleczy oglądać'
    no cóż, zbytnio się tym nie przejąłbym a tak prawdę mówiąc już kilka razy przeczytałem na CB że na początek lepiej powielać pomysły innych, a na improwizacje zawsze przyjdzie czas.

Cytat Zamieszczone przez robgr85 Zobacz posta
    też odwrócony KIT?
    nie, odwróconym kitem to bym raczej całego mlecza nie objął. Fotka zrobiona Tamronem przy 75mm.

Cytat Zamieszczone przez fotokor1 Zobacz posta
    mlecz superek widoczki takie sobe
    pozdrawiam
    dzięki
    350D

Początki nałogu Awatar ewa_olsztyn
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

W serii z psami pokazałeś właściwie maszerów i to na połowie ujęć - bardzo statycznie. Pora dnia nie była zbyt krzystna, więc rozumiem wypłowiałe kolory na sierści i bark szczegółów, ale niedobrze, że psy pozostały w ogóle na drugim planie. Szkoda, bo to piękne zwierzęta i wspaniale się prezentują w biegu.
    Drugi pejzaż miał potencjał w zieleniach i żółciach, wbrew zasadom kompozycji podzieliłeś kadr na pół, a lepiej byłoby dać 1/3 nieba, a nawet w ogóle zrezygnować? W mleczu mniejsza GO byłaby na moje oko lepsza, zniknęłaby pstrokatość tła..

Uzależniony
    Miasto
    Rzeszów

Domyślnie

Dzięki za słów kilka, ale czy spojrzałaś na poprzednią stronę ? tam chyba ciut więcej jest psów na zdjęciach. A że to piękne zwierzęta nie musisz mi mówić
    350D

Strona 5 z 8 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów