oczywiscie ze sie da
jakosc jezeli spada to niewiele bardziej niz w RAW, normalnie nie do zauwazenie, nie rob z plikow RAW jakiegos cuda ze mozesz sobie dowolnie przesuwac suwaczki i zdjecie jest gladziutkie,
nalezalo by w tym miejscu pamietac ze ja jestem wielkim przeciwnikiem RAw w kazdej postaci i kazdym miejscu, nawet jak chodzi o zdjecia slubne ;-)
auto funkcje w PS daja czesto porzadane efekty, jezeli fotografowales faktycznie żużel to zwracam honor ale widocznie nie poznales spefyfiki pracy fotoreportera, mecz zaczyna sie o 20 w niedziele a do 21 pare zdjec z imprezy musi juz byc na serwerze... nie ma kompletnie czasu na zabawe w jakis tam RAWach,
ble ble ble, moze jakis konkursik na priva? zrobisz fotke w RAW + JPG i podeslesz mi JPGa a sam wywolasz plik w RAW i zobaczymy kto uzyska lepszy ekeft
no gratulacje, jak widac zwracales za mala uwage na warunki swietle na torze bo dalej mi nie odpowiedziales jak bys ustawil balans bieli na torze? gdzie jest strasznie duzo zmiennych, cienie i swiatla, a jak rozumiem Twoja zabawa w RAWach polegala by na wywolaniu tego samego zdjecia 5 razy z inna temperatura i zlepienie go w calosc z kawalkow
ha ha, osobiscie nie znam zadnego fotoreportera kto by focił na RAWach... ale popytam
co jest takiego zlego w traktowaniu JPGa auto balansami?
co Wy ludzie z tego RAW jakiegos boga zrobiliscie? to juz jest przesada, zaraz dojdziemy do wniosku ze bez RAW to sie zdjecia nie da zrobic bo ten format sam w sobie powoduje ze zdjecia sa lepsze...