Cytat Zamieszczone przez sebcio80 Zobacz posta
oczywiscie ze sie da

jakosc jezeli spada to niewiele bardziej niz w RAW, normalnie nie do zauwazenie,
Mylisz się. I to bardzo. Ja rozumiem szybkość i jpegi w reporterce ale pieprzenie, że RAW w jakości jest gorszy od jpega to... co najmniej pitolenie o szopenie.

..
nalezalo by w tym miejscu pamietac ze ja jestem wielkim przeciwnikiem RAw w kazdej postaci i kazdym miejscu, nawet jak chodzi o zdjecia slubne ;-)
Zwykle tak mówią ci, którzy pojęcia o RAWach nie mają. Twoje sprawa. Powtarzam w reporterce jestem w stanie to zrozumieć i zaakceptowac w fotografi ślubnej zdecydowanie nie.

auto funkcje w PS daja czesto porzadane efekty,...
Tak samo aparat na zielonym często daje porządne efekty. Sorry ale to znowu pitolenie. Wiesz mam taki aparat w którym zapomnieli dodać tego zielonego kwadracika i boleję nad tym bardzo.

... a jak rozumiem Twoja zabawa w RAWach polegala by na wywolaniu tego samego zdjecia 5 razy z inna temperatura i zlepienie go w calosc z kawalkow
To zdanie dość dokładnie oddaje Twoją wiedzę na temet RAWów i ich wołania. Niestety wiedza ta jest zerowa albo i ujemna.

Widzisz w moim aparacie mam ustawioną temperaturę barwową na 5200K i balans bieli robię w PP. Na 500 zdjęciach z tego samego miejsca zajmuje to około 1 sekundy.