Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234
Pokaż wyniki od 31 do 34 z 34

Wątek: 350 czy E300 czy 50d???

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Loki2
    Czy kit w E-1 jest lepszy od tego z 350D?
    http://www.dpreview.com/reviews/olympuse300/page19.asp - porównanie kitów z E1 i E300. Myślę, że jak na "kitowe" szkło f/2.8 to jest bardzo przyzwoite, w ogóle nieporównywalne z kitem Canona. Do tego wszystkie zalety E-systemu (dopasowanie weather-proof-ności do body i ogólnie wykonanie szkieł).

W tym review są też porównania szumów (chyba nie bezpośrednio z E1, ale jakiś tam pogląd można sobie wyrobić). Ale ja myślę, że cudów nie ma - mniejsza matryca robi swoje.

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Ehm? Niezupełnie zrozumiałem, co masz na myśli, jednak nie czuję się "zauroczony", albo "kochany bez wzajemności" - jak łatwo zauwazyć, powyżej wypisałem uczciwie zalety Olka.
    Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    Ktoś powie to trzeba było dołożyć "parę złotych" i było kupić z jasnym super obiektywem.
    Zoomem f/1.8? Może jeszcze dającym sensowną jakość przy tej przysłonie i matrycy większej od czubka paznokcia? :-D Przyznaj, 600/2.8 ważące poniżej 10 kilo też byś pewnie chciał?
    Cytat Zamieszczone przez Nickifor
    To co robię to moja sprawa,ale niech każdy pomyśli co jaka firma oferuje.Te zmiany bagnetów ,mocowań lamp,gwintów itp.komu to służy?
    A tego to już w ogóle nie rozumiem... Bagnety? Jedyna zmiana w ciągu ostatnich lat to właśnie Oly, a i to właściwie nie zmiana tylko zrobienie systemu od zera. "Mocowania lamp"??? Przez ostatnie kilka lat mocowanie inne niż w moich Canonach widziałem chyba tylko w muzeum w Vevey (polecam fotki). Gwinty?? M42 znaczy? No, trzyma się mocno, wręcz jest niedobór, odkąd Janko Muzykant zaczął swoje eksperymenty

"Czy mógłbyś podkręcić jasność wypowiedzi"? ;-)

Loki2
    Guest

Domyślnie

dzięki muflon za link, przejrzałem przy okazji całe review E-1. Szumy i mora na poziomie tragicznym.

Pełne uzależnienie Awatar Mac
    Miasto
    Gdańsk/Warszawa

Domyślnie

Nickifor, chyba dopadła Cię depresja i czarnowidztwo. Jeśli nie lubisz wymieniać szkieł to kup sobie kompakta, jest kilka fajnych modeli na rynku choćby Canon Pro ale nie tylko. Nie raz pisałem, że nie ma iniwersalnych szkieł i aparatów.
    Firmy czyli producenci muszą coś zmieniać, unowowcześniać konstrukcje a że czasem prowadzi to do niekompatybilności linii, cóż taki jest świat.
    EOS 5D/BG-E4, EOS-300V, EF 16-35/2.8L | EF 24-105/4L IS | EF 70-200/2.8L| EF 100-400/4.5-5.6L IS | EF 15/2.8 Fisheye | EF 35/1.4L | EF 135/2L| EF 100/2.8L IS Macro | EF MP-E 65/2.8 Macro | Lensbaby Composer | 580 EX II | MR-14EX | PowerShot SX1 IS, Gitzo 1540, 682B
    Onanizm sprzętowy NIE, dobra jakość TAK.

Strona 4 z 4 PierwszyPierwszy ... 234

Uprawnienia umieszczania postów