Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 78

Wątek: Reichmann

Mieszany widok

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fredi
    Jednak podejscie: "nie krytykuj bo wyjda twoje kompleksy" jest dla mnie bardzo niezdrowe. Jestem jakos tam wyrobiony, widzielem sporo wystaw, znam parace wielu najwiekszych fotografow swiata, fotografia dla mnie to nie tylko plfoto, ale lata rozmow ze znajmomi i moimi "mistrzami", przeczytane ksiazki, jakas tam wiedza z zakresu historii sztuki, a na koncu powiem niskromnie: posaiadam nawet pewna wrazliwosc Jezeli taki czlowiek nie moze sobie pzowolic na okreslienie zdjec jako "nieciekawe", tylko dlatego ze zrobil je autor popularnej strony z belkotliwymi felitonami, to w ogole sens wszelkiej dyskusji jest watpliwy
    zgoda. ale jest roznica miedzy wyrazeniem osobistej opinii, ze cos mnie sie nie podoba, a napisaniem "te zdjecia sa beznadziejne". i o to tu chodzi.

mnie sie szopki [...] nie podobaja, ale nie pozwolilbym sobie napisac, ze sa beznadziejne. nie tylko dlatego, ze sie na tym nie znam. rowniez ze wzgleu na szacunek dla estetyki tych, ktorym sie te prace podobaja, a ktorych jest wcale nie malo, i ktorzy w odroznieniu od fanow Ich Troje nie sa stuprontowymi jelopami artystycznymi...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 31-07-2005 o 13:33
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar fredi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk
    zgoda. ale jest roznica miedzy wyrazeniem osobistej opinii, ze cos mnie sie nie podoba, a napisaniem "te zdjecia sa beznadziejne". i o to tu chodzi.
    Czepiasz sie, to przeciez skrot myslowy tylko. "Sa beznadziejne" to to samo co "mnie sie nie podobaja", wiadomo ze piszacy wyraza swoja opinie, a nie wszytkich uzytkownikow suszarek philips czy tez lysych grubych facetow

Roznica jst taka ze ludzie ktorzy maja przeciwna opnie na "te zdjecia sa beznadziejne" zareaguja zazwyczaj bardziej nerwowo, odbierajac to jako atak na to jak oni widza swiat.

Uzależniony Awatar gawryl
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

ja z kolei (zbyt) czesto wybieram ten drugi sposob wyrazania swojej opinii, wydawac sie by moglo, ze brutalny. a dlaczego? bo zyjemy w swiecie, gdzie prawda sie rozmywa... wszystko sie robi szaro-szare (nawet to, co od zawsza ewidentnie bylo biale czy czarne). uwazam, ze trzeba mowic konkretnie i doslownie, i zawsze argumentowac swoje zdanie
    350d, KIT 18-55, 50/f1.8, 100-300/f4.5-5.6 USM, 420EX. www.gawryl.pl

Pełne uzależnienie
    Miasto
    SoCal

Domyślnie

Czepiasz sie. Wyrazam opinie tak jak chce, nie jestem landrynkowy i trudno.
    Czepianie sie tego, jak to napisalem jest w stylu czepiania sie czyichs bledow
    ortograficznych. Poza tym brniesz w tym zbyt dlugo, obniza to poziom
    dyskusji moim zdaniem...

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez miro
    Dziwisz się, jak można było zamieścić to zdjęcie z trawkami na pierwszym planie? Ja się nie dziwię - podejść ptaka i zrobić mu półprofil - przy odpowiedniej dawce cierpliwości i rzemiosła może każdy. Ale zauważyć w tych okolicznościach trawkę i zrobić z niej temat zdjęcia - do tego trzeba coś więcej... A ponieważ całość dobrze się ogląda, to dlaczego nie???...
    caly czas wydaje mi sie, ze za bardzo myslisz w kategoriach swojej dzialki fotograficznej. ktora, nie ujmujac znaczeniu, nie jest jedyna i najwazniejsza w tej dziedzinie sztuki. sa inne zdjecia.
    O, chciałem coś napisać, ale te dwa stwierdzenia dokładnie oddają co Snowboarder, przy całym szacunku dla Twoich umiejętności (i braku szacunku dla swoich ) myślę, że mając dostęp do takich lokalizacji (no ewentualnie jeszcze jedną długą rurkę ) i rok czasu na naukę doszedłbym do seryjnego strzelania równie dobrych fotek jak Twoje. Podobnie jak stopniowo widzę coraz lepsze efekty moich zabaw z samolotami - to jest po prostu schemat: znaleźć się gdzieś, poświęcić odpowiednio dużo czasu, znać kilka sztuczek. Natomiast na takie zdjęcie jak ta nieszczęsna trawka szans nie mam - chyba że przypadkiem.

Ja również nie wiem co to jest Bosque i w sumie niewiele mnie to obchodzi w kontekście tego, co oglądam. Ważne, że zdjęcie jest ciekawe - dla mnie mógłby z tych wypraw przywieźć chociażby i same zdjęcia bez zwierząt w planie. A Ty jesteś "ptasznik" i myślę, że masz lekki "bias" pod tym kątem ;-)

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

I zamiast dyskusji o Reichmannie zaczyna sie najezdzanie na snowboardera (i to w wykonaniu moderatora ) co zaczyna mi sie srednio podobac

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Vitez, przesadzasz. dobry watek, w ktorym zamiast dyskusji o ostrosci szkiel i jakosci wykonania eLek, pojawia sie rozmowa o fotografii. co jest rzadkoscia na tym forum. w takiej rozmowie nie musi byc zgody. wazne, ze padaja rozne argumenty i mozna sie czegos dowiedziec.

jesli mozna prosic, to wnioskuje o nie zamykanie tego watku. snowboarder nie zdarzyl jeszcze odpowiedziec, a dyskusja moze potoczyc sie w wartosciowym kierunku.

EDIT: zamykanie niewygodnych watkow akurat jest praktykowane intensywnie "za miedza" tutaj na szczescie nie, i moze nie bierzmy zlych przykladow
    www albo tez flickr

zło konieczne Awatar Vitez
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Vitez, przesadzasz. dobry watek, w ktorym zamiast dyskusji o ostrosci szkiel i jakosci wykonania eLek, pojawia sie rozmowa o fotografii.
    Nie neguje - watek BYL dobry... dopoki kilka osob pod rzad nie wsiadlo na snowboardera w kilku ostatnich postach co mnie zmusilo do slownej interwencji.

EDIT: zamykanie niewygodnych watkow akurat jest praktykowane intensywnie "za miedza" tutaj na szczescie nie, i moze nie bierzmy zlych przykladow
    Bo my na szczescie praktykujemy najpierw ustne ostrzezenie a dopiero potem silowe, nie liczac razacych przypadkow.
    Jak sie tu rozpeta wojna snowboarder kontra reszta swiata to wiadomo ze to juz nie bedzie watek o fotografii a prywatne wrzuty (ktore powinny na PW isc) wiec watek pojdzie do kosza.
    Jesli sie powstrzymacie i bedziecie grzeczni (tu apeluje do snowboardera by nie reagowal na osobiste przytyki do jego zdjec - niech robi swoje) to bedzie OK 8)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Vitez
    Nie neguje - watek BYL dobry... dopoki kilka osob pod rzad nie wsiadlo na snowboardera w kilku ostatnich postach co mnie zmusilo do slownej interwencji.
    podwazanie autorytetow podnosi ryzyko wybuchow i rewolucji spolecznych
    a snowborder dziecko nie jest i od paru slow krytyki mu nie ubedzie. za porzadne zdjecia ma. ale ze swiatopogladem sie nadal nie zgadzam
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar muflon
    Miasto
    Zürich

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez snowboarder
    (..) Po drugie jetes typowym przykladem-wytworem kultury tzw "masowej".
    Hmm, chłopaki... dyskusja jest ciekawa (i wcale nie uważam, że jest tu coś do zamykania) ale please, trzymajmy poziom

Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów