Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 27

Wątek: Canon 1ds mkII vs Nikon d3

Zablokowany

Domyślnie

Ja używam deesa do reporterki i naprawdę daje radę. DS to bardzo dobra pucha. Jesli masz kasę to d3, ale ceny szkieł.....

Pełne uzależnienie Awatar Pikczer
    Miasto
    Warsaw

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    5 odpowiedz, zer0 na temat
    Ty - gietrzy - liczyc sie naucz - cztery byly

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wszystkie zdjęcia do których dałeś link można zrobić 5D bez żadnego problemu lub lepiej. AF owszem jest niewygodny ale w zdecydowanej większości portretowych przypadków wystarczający i da się z nim zyć. Krótko mówiąc zmiana aparatu na jedynkę lub D3 nie spowoduje że będziesz robić lepsze zdjęcia, a jedynie da ci większy komfort.
    Jeśli chodzi o foty qstry to te starsze są robiona Nikonem D80 + 50/1.4 :-)

Zablokowany

Domyślnie

MMM - komfort szybkiego AF - przy jedynce, ale też dyskomfort wagi i obsługi - jeśli nie miałeś jedynki to guzikologia cię początkowo zirytuje. Pucha jest też wielka, jak noszę dwie to mój kręgosłup woła o pomstę do nieba

Pełne uzależnienie Awatar gwozdzt

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    ależ skąd, wszystko się zgadza - G3 przykładnie policzył jako piąty również swój post
    Pozdrowienia, Tomek
    Kilka moich zdjęć... i sprzęt

Zablokowany

Domyślnie

Aptekarze

Bywalec Awatar spoon
    Miasto
    Wroclove

Domyślnie

ja tam rozumiem Twoje wachania kucza, sam do 5d dokupilem sobie d700, zeby zobaczyc o co chodzi z tym nikonem samo body doskonale - d3 pewnie jeszcze przyjemniejsze w odbiorze, ale posprodukcyjna walka z obrazkiem juz nie tak bardzo. zreszta, to zdaje sie nie tylko moje odczucia.

ja doszedlem do wniosku, ze poczekam jeszcze jedna generacje tak u najkona jak i canona robiac foty wcale nieułomnym 5d.

masz fajne szkielka - myslales na co wymienisz w najkonie? nie mowie, ze nie ma na co, pytam tylko czy juz wiesz. bo roznicy jakosciowej praktycznie nie odczujesz.

jak sie wahasz, to sobie dokup ta d3 albo d700 do zabawy i sam sprawdz czy ci lezy obrazek z tych puszek. wlasnego doswiadczenia nie zastapi Ci cudze przeciez

jak dla mnie masz swietna puche, swietne szkielka - pozostaje doskonalenie calkie niezlego juz warsztatu. no albo hassleblad

Cytat Zamieszczone przez Mellan Zobacz posta
    jesli z L-szklarnia u ciebie nie za rozowo
    z tego co kojarze, to kucza pisal ostatnio, ze ma 35L, 85/1.8 i 70-200/2.8IS.

Cytat Zamieszczone przez sirlukas Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez spoon Zobacz posta
    jak sie juz znudzisz crossowaniem fot z cmosow nikona - to zatesknisz za swoja piatka.
    Tzn. ?? Wybacz ignorancję.
    mocna obrobka fot z nowych cmosow N to najskuteczniejszy i najpopularniejszy sposob by obejsc zolte zafarby w cieniach i ogolnie troche plastikowe kolory. profilowanie srednio pomaga, chociaz nie probowalem colorchekera GRETAG'a. wystarczy obejrzec galerie osob ktore robia portrety, ew. faszion CMOS'owymi nikonami by spostrzec, ze znakomia wiekszosc fot to bw, albo crossy wlasnie.
    Ostatnio edytowane przez spoon ; 06-04-2009 o 17:44
    I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
    szukajka

Pełne uzależnienie Awatar wojkij
    Miasto
    Meksyk Europy

Domyślnie

Do tego typu fotografii iso 100 i dużo mpix to przydatna sprawa - af i cała reszta ma drugorzędne znaczenie więc w tym konkretnym przypadku moim zdaniem ranking jest następujący: d3<1ds mk2<5d mk2

Argumentacja: D3 odpada w przedbiegach za brak iso 100 i kolory, 1ds mk2 to dobra pucha, ma sporo zalet ale i parę wad, zalet(af, pancerność, uszczelnienia) raczej nie wykorzystasz a wady będą Cie wkurzać(lcd, klawiszologia, menu), 5d mk2 z swoim wielkim obrazkiem dobrym do psucia i aktualnymi ficzerami(menu, lcd itd itp) będzie chyba optymalnym wyborem.
    Ostatnio edytowane przez wojkij ; 06-04-2009 o 17:55

Uzależniony
    Miasto
    Dolina Lina Na A

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Wszystkie zdjęcia do których dałeś link można zrobić 5D bez żadnego problemu lub lepiej.

Z calym szacunkiem MMM, ale dlaczego piszesz bez zadnego problemu lub lepiej ? Dlaczego jeszcze nie spotkalem sie z tak ostrym i w sumie rzadko spotykanym obrazkiem jaki prezentuje Kustra ?
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    [QUOTE=spoon;630475]spytam tylko - czemu myslisz, ze to zasluga aparatow?

QUOTE]

Nie, nie mysle ze to zasluga aparatow po prostu podoba mi sie obrazek.

Wlasciwie nie chce nic zmieniac tak po prostu spekuluje sobie, wiec pytam.
    Dzieki za odpowiedzi i argumentacje
    Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 06-04-2009 o 19:41 Powód: Automerged Doublepost

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    5 odpowiedz, zer0 na temat
    Cytat Zamieszczone przez Pikczer Zobacz posta
    Cytat Zamieszczone przez gwozdzt Zobacz posta
    ależ skąd, wszystko się zgadza - G3 przykładnie policzył jako piąty również swój post
    Ale ja nie dawałem odpowiedzi, tylko pytałem uściślając problem, więc G3 jednak się pomylił .

Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów