5 odpowiedz, zer0 na temat![]()
5 odpowiedz, zer0 na temat![]()
the silence is deafening
Wszystkie zdjęcia do których dałeś link można zrobić 5D bez żadnego problemu lub lepiej. AF owszem jest niewygodny ale w zdecydowanej większości portretowych przypadków wystarczający i da się z nim zyć. Krótko mówiąc zmiana aparatu na jedynkę lub D3 nie spowoduje że będziesz robić lepsze zdjęcia, a jedynie da ci większy komfort.
Jeśli chodzi o foty qstry to te starsze są robiona Nikonem D80 + 50/1.4 :-)
Z calym szacunkiem MMM, ale dlaczego piszesz bez zadnego problemu lub lepiej ? Dlaczego jeszcze nie spotkalem sie z tak ostrym i w sumie rzadko spotykanym obrazkiem jaki prezentuje Kustra ?
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
[QUOTE=spoon;630475]spytam tylko - czemu myslisz, ze to zasluga aparatow?
QUOTE]
Nie, nie mysle ze to zasluga aparatow po prostu podoba mi sie obrazek.
Wlasciwie nie chce nic zmieniac tak po prostu spekuluje sobie, wiec pytam.
Dzieki za odpowiedzi i argumentacje
Ostatnio edytowane przez kucza21 ; 06-04-2009 o 19:41 Powód: Automerged Doublepost
Szkoda czasu na spekulacje bo ten obrazek to w ogromnej części PS. Gdzieś na stronie miała pokazane przykłady obróbki przed/po, teraz tego znaleźć nie mogę - tam było dopiero widać co zostaje z początkowego ujęcia
Koleżanka qstra wcześniej pstrykała D80 i nie jesteś w stanie poznać, które fotki z D3 a które z D80 bo efekty wszystkich prac są świetne.
link do tego: http://retouch.qstra.pl/ -niestety juz nieaktywny. az sobie dodalem kiedys do zakladek![]()
I JUST LOVE TO PUSH THE BUTTON AND HEAR THE CAMERA SNAP | ruler of the world
szukajka
To byly zdjecia zkompaktu rasowane shopem. Autorka juz wyjasniala sprawe ze obecnie niewiele dlubie w shopie, w wiekszosci suwaki do wywolywania + drobne korekty. Duzo czasu poswieca na nauke o fotografii i swietle (co wg mnie widac jak przeklada sie nad bdb panowaniem nad swiatlem). No i trzeba przyznac ze wspolpracuje z bdb wizazysta. Sprawe wyjasniala na forum nikona w dziale galerie/glamour-fashion/watek "paintings" - poszukajcie i poczytajcie. Sesje paintings robila D3 + 85/1.4. ( o ile dobrze pamietam ). Inna sprawa ze to samo pewno by osiagnela 5D + 85(nawet w wersji 1.8).
Pozdrawiam