Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 15 z 15

Wątek: Psy i makro - proszę o ocenę i pomoc!

Domyślnie

Dziekuję wam bardzo za rady na pewno tele byłoby lepszym rozwiązaniem tym bardziej, że oprócz psa chcę też focić inne szybkie zwierzęta, jakimi są konie. Planuję zakup 70-200/4 i z tego co czytałam opinie, testy, oglądałam zdjęci to wydaje mi się, że powinien się sprawdzać w tych zastosowaniach (na lepsze światełko niestety obecnie mnie nie stac...).

co do ćwiczeń na FF/BF to robiłam trochę statycznych zdjęć wlasnie cwiczac trafianie i wydaje mi sie ze trafia w punkt, tutaj znalazłam kilka zdjęć, na których to widać:

A co do psa to już wygląda jak sznaucer i narazie jeszcze przed zastosowaniem waszych rad (bo dopiero dziś przeczytałam) wczoraj udało mi się zrobić coś takiego:

i coś statycznego:

co prawda jest ono od przodu, ale na moje oko jest lepiej niż poprzednio i ostrość jest tam gdzie być powinna, z boku będzie pewnie trudniej ale będę próbowała, a wy mam nadzieje pomożecie czasem powytykac błędy, żeby było co poprawiać
    40d | c18-55 IS | c24/2.8 stm

Domyślnie

Coś tu cichutko, a ja w tym czasie wyczekałam lepszej pogody i udało mi się zrobić zadowalające mnie jak narazie zdjęcie, czekam na kolejne rady i wskazówki jak wycisnąć jeszcze więcej z kita:

Dopiero zaczyna Awatar steady
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

A ja spróbowałbym na wyłączonym IS
    sprzęt: CANON 5DII + 35L + 85 + 135L + 580

Domyślnie

hm.. tak jeszcze nie próbowałam - myslisz ze to moze cos pomoc? No to zobaczymy jutro

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MagdaS Zobacz posta
    hm.. tak jeszcze nie próbowałam - myslisz ze to moze cos pomoc?
    Zwykle przy takich dynamicznych scenach IS na niewiele się zdaje, także przy panoramowaniu
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów