Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: #73 Photoshopowy kurs tynkowania i szpachlowania;)

Mieszany widok

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Imho średnio to wykonane - np. co z perspektywą? Zarys opakowania na dole po prawej sugeruje istnienie punktu zbiegu, czego nie odwzorowuje niebieska naklejka, ani litera R z wyrazu 'Igor' - tam powinna być prawa ściana opakowania. Naklejka nie ma też zaciemnienia z prawej - wynikającego z jej zagięcia. A samo pomarańczowe opakowanie jest zacieniowane w taki sposób, że w miejscach ciemniejszych nie zmniejsza się luminancja, ale wzrasta saturacja.
    Z kolei z odbicia wynika, punkt zbiegu jest za opakowaniem, w jego świetle, skąd zatem dziwne 'ugięcie' w prawym dolnym rogu?

Poza tym Arial...
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Uzależniony Awatar VanMurder

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Sempoo Zobacz posta
    Imho średnio to wykonane - np. co z perspektywą? Zarys opakowania na dole po prawej sugeruje istnienie punktu zbiegu, czego nie odwzorowuje niebieska naklejka, ani litera R z wyrazu 'Igor' - tam powinna być prawa ściana opakowania. Naklejka nie ma też zaciemnienia z prawej - wynikającego z jej zagięcia. A samo pomarańczowe opakowanie jest zacieniowane w taki sposób, że w miejscach ciemniejszych nie zmniejsza się luminancja, ale wzrasta saturacja.
    Z kolei z odbicia wynika, punkt zbiegu jest za opakowaniem, w jego świetle, skąd zatem dziwne 'ugięcie' w prawym dolnym rogu?

Poza tym Arial...
    to nie ja wybierałem czcionkę osobiście wolę Helveticę

Sempoo dzięki za uwagi - faktycznie "dałem ciała" z perspektywą w odbiciu, nie wiem dlaczego ale popatrzyłem na worek bardziej w 2D niż Ty. zaraz to poprawie ... pozostała cześć postu jest dla mnie niezrozumiała mógłbyś bardziej po polsku, tzn prościej ... tutorial jest kierowany do początkujących PSujów.
    Nie wiem może za długo mieszkam na obczyźnie, ale nie rozumiem.

Początki nałogu Awatar Sempoo
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez VanMurder Zobacz posta
    to nie ja wybierałem czcionkę osobiście wolę Helveticę

Sempoo dzięki za uwagi - faktycznie "dałem ciała" z perspektywą w odbiciu, nie wiem dlaczego ale popatrzyłem na worek bardziej w 2D niż Ty. zaraz to poprawie ... pozostała cześć postu jest dla mnie niezrozumiała mógłbyś bardziej po polsku, tzn prościej ... tutorial jest kierowany do początkujących PSujów.
    Nie wiem może za długo mieszkam na obczyźnie, ale nie rozumiem.
    A mógłbyś zacytować dany fragment? Nie wiem, o który chodzi.

(nawiasem mówiąc, to chyba tymi dywagacjami zaśmiecamy wątek, heh)
    60D | 50 1.8 II | kit 18-55 + Tamron 70-300 | moje foty

Uprawnienia umieszczania postów