Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Problem ze zdjęciami seryjnymi

gerard2001
    Guest

Domyślnie Problem ze zdjęciami seryjnymi

Witam,
    mam canona 450d, do tej pory sprawował się bez zarzutu (mam go ok pół roku) Od pewnego czasu zauważyłem, że w trybie seryjnym robi dwa zdjęcia szybko, jak poprzednio (robił 3 zdjecia na sekundę) a teraz po tych dwóch zwalnia i robi śrrednio jedno na sekundę. Nie jest ustawiony na RAW, fotografuje na tej samej karcie co kiedyś, nie wchodzi raczej kwestia baterii - czasem z rozładowaną do połowy, jak dobrze pamiętam, robił zdjęcia tak samo szybko. CO może być przyczyną? Powinienem zglosić się do serwisu czy da radę to samemu rozwiązać? Pozdrawiam

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Popatrz na ustawienia czasu naświetlania, i policz czy przy takich ustawieniach aparat da radę zrobić te kilka zdjęć na sekundę!!!

gerard2001
    Guest

Domyślnie

Tak, czasy są w porządku. Niezależnie od ustawień czasu, dwa pierwsze zdjęcia są robione szybko, następne z dużym opóźnieniem - wcześniej tak nie miałem.

Dopiero zaczyna Awatar dzideku
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

wyłącz w menu aparatu redukowanie High ISO i wszystko powinno wrócić do normy
    Ostatnio edytowane przez dzideku ; 05-04-2009 o 17:16 Powód: Automerged Doublepost

Dopiero zaczyna Awatar dzideku
    Miasto
    Szczecinek

Domyślnie

daj znać czy pomogło

gerard2001
    Guest

Domyślnie

Tak. Naprawdę dzięki wielkie, wszystko znowu działa bez zarzutu. A jak dla laika - o co chodzi z tą redukcją High ISO?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Chodzi o odszumianie zdjęć przy używaniu wysokich iso.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gerard2001
    Guest

Domyślnie

Dzięki za info! Pozdrawiam!

Tagi dla tego wątku

Uprawnienia umieszczania postów