Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Wątek: 50E - tryby P, Av, Tv nie działają

hiteck
    Guest

Domyślnie 50E - tryby P, Av, Tv nie działają

Zazwyczaj używam trybu M, ale stwierdziłem, że łatwiej będzie korzystać z priorytetu przysłony. Jednak drabinka korekcji ekspozycji nie reaguje na zmianę parametrów. Cały czas wskazuje -1/2 EV we wszystkich trybach wymienionych w tytule. Mam nadzieje, że to kwestia ustawień, (choć w instrukcji nic nie znalazłem) a nie awaria sprzętu.
    pozdrawiam

Bywalec
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Drabinka pokazuje korekcje ekspozycji.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hiteck Zobacz posta
    Zazwyczaj używam trybu M, ale stwierdziłem, że łatwiej będzie korzystać z priorytetu przysłony. Jednak drabinka korekcji ekspozycji nie reaguje na zmianę parametrów. Cały czas wskazuje -1/2 EV we wszystkich trybach wymienionych w tytule. Mam nadzieje, że to kwestia ustawień, (choć w instrukcji nic nie znalazłem) a nie awaria sprzętu.
    pozdrawiam
    Tak jak pisał ptrk .W trybach innych od M,widzisz na drabince ustawioną korektę a nie wskazania światłomierza.To tryby półautomatyczne więc aparat uwzględniając Twoją korektę dobierze [w zależności od trybu]odpowiednią wartość do wybranej przez Ciebie.Na drabince wartość korekty będzie cały czas ,póki jej nie zmienisz sam.Światłomierz widzisz TYLKO w "M" .

Uzależniony Awatar FlatEric

Domyślnie

Czyli reasumując - przełącznik na tylnej ściance aparatu ustawiasz na pozycję I, wciskasz spust migawki do połowy i kręcisz kółkiem na tylnej ściance, sprowadzając drabinkę na zero.

Pzdr

Grzesiu
    SX160 IS, a przedtem wadliwy A530 wymieniony w ramach gwarancji na wadliwy A550.
    Analogowy DeviantArt
    Wypociny formalne
    Wypociny techniczne

Uprawnienia umieszczania postów