Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: LumiQuest Promax System + C 85 1.8 na ślub?

Widok wątkowy

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Tarnobrzeg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    Nie zwracaj sobie głowy odbjaniem:-D, twój pseudo stofem wystarczy do rozproszenia, skoncentruj sie na młodych i kamerzyście (który bedzie tam pracował na kase) bo "amator" może mu zawadzać. Zapytaj co ksiądz o tym powie (no chyba, że masz paier z kursu) bo po co wprowadzać zamieszanie w imię szczytnych celów. Miej także w "pogotowiu" szerszego zooma, bo jak mały kościół to ścany są bardzo blisko za plecami (taki żart)
    A na plener pod cropa to wg. mnie szkło idealne (sam tak robiłem)
    Powodzenia.
    Czyli mój "Stofen" powinien sobie jako tako poradzić? i pomimo tego że o odbijaniu światła od sufitu nie będzie mowy to głowica lampy pod kątem 45(stopni)? zauważyłem że pomimo takiego ustawienia i tak rozświetla praktycznie cała scenę na ogniskowych od 24mm wzwyż.
    A co do księdza to zamierzam sie do niego udać wcześniej, co najmniej dzień przed i porozmawiać, papieru nie mam ale byłem 10 lat ministrantem:grin: i wiem jak sie zachować w kościele, byłem nawet lektorem.
    Tak więc łykam tą 85 bo od dawna za mną chodzi i będę sie starał być niewidoczny podczas ceremonii.
    A jezszce pytanko, czy jest ktoś spośród forumowiczów kto robił tym szkiełkiem ślub i to w trybie AV? bo zazwyczaj posiadając szkło ze światłem f 2.8 robi się w trybie M i TTL sobie radzi, a tutaj przy 85 f1.8 tylko doświetlałbym, czy zgodzicie się ze mną?
    Pozdro
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez iktorn92 Zobacz posta
    Hmm mysle ze czasy poziomu 1/100 to juz bedzie max 85 co daje nam po cropie 135mm ja bym nie ryzykowal robic na 1/30 da sie ale raczej duze ryzyko. Z reszta po co przymykac az do 4.0 ? 2.0-2.2 i bedzie git..

Pzdr!
    Miełem na myśli Tamrona 17-50 .
    Oczywiście że 85-tki nie przymykałbym aż tak8)
    Ostatnio edytowane przez Sayeret ; 05-04-2009 o 13:26 Powód: Automerged Doublepost
    EOS 40D+Tamron 17-50mm F/2.8 Di II+C 85mm 1.8+Zamiennik OC-E3 Delta+Speedlite 430 EXII-2xSanyo eneloop 2000mAh-Powerex MH-C9000+Sandisk Compactflash 4 GB Extreme III+Velbon Sherpa 600R

Uprawnienia umieszczania postów