Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: Chcę kupić aparat do robienia filmów :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez duch1233434434 Zobacz posta

- nienaganna jakość obrazu, z prędkością min. 24 kl/s
    - nienaganna jakość dźwięku, najlepiej stereo (ale nie koniecznie!)
    Wydaje mi się, że ciężko będzie znaleźć aparat (jak rozumiem kompakt), który sprosta tak postawionym wymaganiom. Widziałem sporo filmów kręconych takim aparatami i jakość nadawała się hmmm.... /tutaj dużo zależy od wymagań/ - dla mnie do niczego :-D. O jakości dźwięku lepiej nie mówmy, bo to czysta abstrakcja. Zresztą tanie kamery też nie rozpieszczają pod tym względem.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uzależniony
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Wchodzi powoli do sprzedazy PANASONIC TZ7: http://www.dpreview.com/news/0901/09...nasonictz7.asp

Wart rozpatrzenia.
    Pozdrawiam!

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Toruń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wydaje mi się, że ciężko będzie znaleźć aparat (jak rozumiem kompakt), który sprosta tak postawionym wymaganiom.
    I z tego powodu zaproponowałem też kamerę. duch1233434434 a skoro chcesz filmować dyskretnie, to może pomyślisz o czymś takim: http://chce.to/p20174_D%C5%81UGOPIS,...PENDRIVE%204GB! lub http://www.ctr.pl/produkty/kamery-sp...-okularach.htm Wtedy będziesz incognito na 100 % 8)
    Ostatnio edytowane przez Jago ; 05-04-2009 o 07:55
    C R5m2; C RF 24-70 L; C RF 100-500 L

Domyślnie Odp: Chcę kupić aparat do robienia filmów :-)

Z własnego doświadczenia, jeżeli kogoś interesuje taki rodzaj filmów polecam aparat poklatkowy Brinno - filmy poklatkowe tworzone tym aparatem robią wrażenie. Oczywiście w zależności, kto czego potrzebuje. Jeżeli ktoś szuka gotowych rozwiązań, chce mieć automatyczne nagranie bez dodatkowego montażu, to taki aparat nadaje się idealnie. Tutaj można zobaczyć przykładowe filmiki: Brinno Time Lapse Video- Collection - YouTube

Coś już napisał Awatar pr83
    Miasto
    Kielce

Kolego sympatyczny... Sądząc po podanych przez Ciebie propozycjach (Canon S1/S2 IS) to budżet masz bardzo ograniczony, a co za tym idzie zapomnij o jakości obrazu czy dźwięku. W tej chwili telefony oferują lepszą jakość niż S1 czy S2... Dozbieraj trochę i wtedy zacznij myśleć o zakupie nowego sprzętu a tymczasem filmuj tym co masz dostępne (nawet jeśli to tylko kalkulator), i popracuj sobie może nad montażem? Innej opcji nie widzę, no chyba, że zupełnie nie masz czym kręcić to kup pierwszy z brzegu sprzęt. Po cholerę się rozwodzić nad tematem, który nawet nie wiesz sam czy Cię tak do końca wkręci?

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Stolica Mazur

Archeolodzy

Coś już napisał Awatar pr83
    Miasto
    Kielce

O szit! Spojrzałem tylko na ostatni post... i nie przyjrzałem się, że Kostrzewski taki skarb wykopał. Biję się w pierś. A Kostrzewskiemu tytuł "Indy Jones" za wykopalisko

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów