Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Ja porównuję z T1i (trochę bardziej szumi..:-?). W ciemnościach TX9 jest simply amazing.

A próbowaleś? Żaden kompakt nie radzi sobie lepiej w słabym świetle niż TX9. Jasne szkło i wiekszy sensor niewątpliwie pomagają, ale te gabaryty....
Widziałem porównania na Cameralabs, HHT vs metody klasyczne i rzeczywiście rzecz jest użyteczna. Tyle, że w dość wąskim zakresie zastosowań, dla mnie średnio interesujących (z racji używania kompaktu jako wsparcia). A w tych bardziej interesujących dla jasnego szkła (szczególnie na wąskim końcu), większego sensora i przede wszystkim rawa jestem gotów pogodzić się w większym gabarytem.

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
Przysłony? Po co komu przysłony przy matrycy 1/2.3"? Gimmick. Chcesz pan przysłony to kup se pan Smiene. :-D Też kompakt, tylko z zeszłego stulecia.
Tu masz sporo racji. Progres 1/1.6"@90mm@f3.3 względem 1/2.3"@100mm@f4.6 jaj przeciętnemu oglądaczowi nie urywa. Tyle że stąd już o krok to stwierdzenia, że na grzyba mi kompakty w ogóle, skoro mamy już całkiem niezłe w telefonach. To te same rzędy różnic. Ale podobnie jak Foto-hit szanował moje podejście do sprawy, ja szanuje Wasze.