No mi ten aparat do kieszeni nie wchodził :-) Trzymałem go albo w plecaku/torbie albo na pasku przez ramię na plecach. Fajna opcja, zawsze pod ręką przez ten pasek, ale teraz zima i raczej kiepsko. To też zdecydowało o zmianie. Ja tam z dekielkiem nie miałem jednak takich problemów, sam nie spadał itd. Ale wiesz, kupiłem go w ju es ej, więc napewno to dlatego ;-)
Brak zoomowania to poza wielkością, druga i jedyna jego wada.
Powala, a co? GXR czy GR3? Mnie GXR jakoś nie rusza, ale ja jestem stary koń, lubie prostote. GR3 ma 28/1.9 i to mnie rusza :-)
Natomiast jakoś 2 miesiące temu byłem w sławnym wrocławskim salonie No1 czy jak on się nazywa (ten na Odrzańskiej) i mieli na półce między innymi GXR i Leica M6. Pooglądałem trochę, cena była niezła, zapytałem o GR3 to usłyszałem że nie ma jeszcze w produkcji i chyba nigdy nie będzie, bo GXR jest lepsze heheheh. Parę minut później kupiłem tam kilka filmów do Hexara AF i pan sprzedawca w końcu rzucił to swoje pogardliwe spojrzenie i powiedział "chłopaki, weźcie sobie dozbierajcie i kupcie cyfrową lustrzankę, a nie ośmieszacie się z analogiem". Wyszedłem ze sklepu totalnie zajarany
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
A to już wiem, że to była odpowiedź do gietrójki ;-)