Pokaż wyniki od 1 do 10 z 215

Wątek: Oficjalny foto/wątek Panasonic DMC-LX3/Leica D-LUX 4

Widok wątkowy

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez nowart Zobacz posta
    Co prawda LX3 miałem już dość dawno temu ale dekielek nie dał o sobie zapomnieć nigdy - choćby był w kieszeni W końcu trzeba go na okrągło nakładać i zdejmować do fotografowania co doprowadzało mnie do szału.
    No mi ten aparat do kieszeni nie wchodził :-) Trzymałem go albo w plecaku/torbie albo na pasku przez ramię na plecach. Fajna opcja, zawsze pod ręką przez ten pasek, ale teraz zima i raczej kiepsko. To też zdecydowało o zmianie. Ja tam z dekielkiem nie miałem jednak takich problemów, sam nie spadał itd. Ale wiesz, kupiłem go w ju es ej, więc napewno to dlatego ;-)

Do tego brak zoomowania i AF w filmowaniu dopełniły decyzji zamiany go na TZ10, którego też już nie ma. No i stanęło na poszukiwaniu czegoś lepszego, niewielkiego z dobrym filmowaniem...
    Brak zoomowania to poza wielkością, druga i jedyna jego wada.

I tu przyznaję się bez bicia - myślałem cały czas o modułowym systemie GXR ale w kompaktach nie jestem mocny stąd ta pomyłka... o GR3 nie podyskutuję
    http://www.stevehuffphoto.com/2010/1...vs-sony-nex-5/

no to fakt, powala - głównie ceną
    Powala, a co? GXR czy GR3? Mnie GXR jakoś nie rusza, ale ja jestem stary koń, lubie prostote. GR3 ma 28/1.9 i to mnie rusza :-)

Natomiast jakoś 2 miesiące temu byłem w sławnym wrocławskim salonie No1 czy jak on się nazywa (ten na Odrzańskiej) i mieli na półce między innymi GXR i Leica M6. Pooglądałem trochę, cena była niezła, zapytałem o GR3 to usłyszałem że nie ma jeszcze w produkcji i chyba nigdy nie będzie, bo GXR jest lepsze heheheh. Parę minut później kupiłem tam kilka filmów do Hexara AF i pan sprzedawca w końcu rzucił to swoje pogardliwe spojrzenie i powiedział "chłopaki, weźcie sobie dozbierajcie i kupcie cyfrową lustrzankę, a nie ośmieszacie się z analogiem". Wyszedłem ze sklepu totalnie zajarany
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
    Powala, a co? GXR czy GR3?
    A to już wiem, że to była odpowiedź do gietrójki ;-)
    Ostatnio edytowane przez allxages ; 30-12-2010 o 13:51 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów