qrcze sorrki, że tak późno się dołączam do tego tematu...
ale poruszone są tu kwestie na które sam zwróciłem uwagę lecz byłem przekonany, że nie umiem sie obsługiwać aparatem.

Cytat Zamieszczone przez allxages Zobacz posta
- Program shift
wg mnie mozna tylko zmienić przysłonę. obecnie nie mam innego aparatu, by potwierdzić, czy w innych jest tak samo, czy może inaczej.

- iExposure
uaktywnić chyba możesz ? tylko różnicy nie ma na fotkach... czy to miałeś na myśli ?

- hiperfokalna
tak, zielony kwadrat z rogami to tylko info potwierdzające o złapaniu ostrości

- czy jest sens używać PreAF?
dla mnie to nie działa, obojętnie w jakim jest położeniu / ustawieniu.
u mnie np wyostrza obraz widoczny na LCD ale mimo to przy wciśnieciu migawki do połowy szuka ostrości dalej.
nie mam pojęcia po co to jest ???
chyba, że służy do czegoś innego i nie widzę różnicy albo na to nie potrafię zwrócić uwagę ???

- Stabilzer - jak w praktyce? czytalem gdzies ze Mode2 najlepiej miec wlaczony caly czas..
potwierdźcie to jeszcze raz
idąc Waszym tropem, też ustawiłem na MODE2

- w ramach podziekowania powiem jak sprawdzic ilosc pstrykow ;-)
wylacz aparat w trybie REC, ustaw tryb P, wcisnij i przytrzymaj Focus i kursor do gory i wlacz aparat. trzymaj focus i wcisnij Menu/Set i kursor w lewo, i jeszcze raz Menu/Set i Kursor w lewo przy wcisnietym Focus i dostaniemy ladne informacje ile blyskow, ile klikow itd itd.
nie trzeba wyłączać na trybie REC. u mnie dziła nawet jak wyłączę na P (tylko na P i REC). zapomniałeś (chyba dodać, że jeszcze na końcu trzeba wcisnąć DISPLAY. jak tego nie wcisnę, to mam biały ekran z dwoma kolumnami samych zer. po wciśnieciu DISPLAY widzę różne cyferki ale jak to rozszyfrować ?? oto jest pytanie ??

- AF ASSIST LAMP
testowałem i chyba faktycznie nie ma wpływu na focus. jeżeli ma to chyba minimalny.

nasuwa się więc pytanie, czy lx3 już nie jest taki dobry ??
ale oglądając T fotki z koncertów jest raczej rewelacyjny...
rozgrzebałem stary temat ale zaintrygował mnie...
jak macie ochotę wrócić do tematu, zapraszam