Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 24

Wątek: [PrzeMass] portret - pierwsze "podrygi"

Domyślnie [PrzeMass] portret - pierwsze "podrygi"

Witam,
    zamieszczam poniżej pierwsze amatorskie zdjęcie portretowe. Jak już nadmieniłem jestem amatorem, także proszę o wyrozumiałość. Konstruktywna krytyka mile widziana

1.
    f/4,5; 1/60; ISO 100

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie bomba.
    Coś z tym amatorem nie chce mi się wierzyć, szczególnie gdy patrzę na sprzęt
    pkt 8 regulaminu

Domyślnie

Sprzęt nie czyni z człowieka profesjonalisty natomiast jak już wspomniałem jest to mój pierwszy portret, który odważyłem się zamieścić z racji tego, iż mam ich w swym dorobku po prostu niewiele (a pozostałych raczej nie chciałbym pokazywać).

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzeMass Zobacz posta
    Sprzęt nie czyni z człowieka profesjonalisty natomiast jak już wspomniałem jest to mój pierwszy portret, który odważyłem się zamieścić z racji tego, iż mam ich w swym dorobku po prostu niewiele (a pozostałych raczej nie chciałbym pokazywać).
    no tak, ja wiem że sprzęt to nie wszystko, no ale sam przyznałeś, że portret pierwszy, ale patrząc na zdjęcie, to wiesz o co w tym chodzi i robisz je nie od dziś. Nie mylę się?
    pkt 8 regulaminu

Domyślnie

Przyznaję, fotografią interesuję się od kilku lat. Staram się cały czas rozwijać i stosować do zasad, które już ktoś ustalił. Chciałbym jednak nadal iść do przodu, stąd moja wizyta na niniejszym forum.

Dopiero zaczyna Awatar missgruszka
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Mam wrażenie, że zdjęcie jest zdecydowanie przeostrzone... Poza tym ok, fajna głębia spojrzenia. pozdr

Bywalec Awatar simon83
    Miasto
    Września

Domyślnie

Wydaje mi sie ze taki efekt przeostrzenia chcial autor ukazac. Jezeli sie myle, to rzeczywiscie jest przeostrzone :P
    Pozdrawiam, Szymon Zdziabek
    Blog: http://szymon.zdziabek.net/blog

Domyślnie

Po nałożeniu maski wyostrzającej zastanawiałem się przez chwilę czy takiego efektu oczekiwałem. Myślę, że taka ostrość nadaje większego charakteru fotografii - choć zawsze mogę się mylić.

Bywalec Awatar odi
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Dla mnie zdjęcie bardzo dobre, portret poprzez przeostrzenie nabiera wyrazu.
    Dla mnie JEST OK
    pkt 8 regulaminu

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PrzeMass Zobacz posta
    Myślę, że taka ostrość nadaje większego charakteru fotografii - choć zawsze mogę się mylić.
    Po pierwsze, że wyostrzenie, po drugie, że duży kontrast. Mi to wszystko pasuje i podoba się. Tak na moje oko, to poprzez obróbkę wystylizowałeś modela na człowieka z surowym charakterem, którego na dodatek życie wiele nauczyło..;-) Ale to już są takie moje spostrzeżenia, niezwiązane z samą techniką robienia zdjęć, tylko wyrazem tej fotografii..

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów