Pokaż wyniki od 1 do 10 z 37

Wątek: Skuteczna regulacja AF w 300D

Mieszany widok

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MarcinK
    Mam 2 szkła: Kita i nową Sigme 70-200 2.8 Niestety na tej sigmie mam FF jakieś 40mm. Na kicie natomiast wszystko jest w miare ok. Nie testowałem bo po co jak jest ok Taka kalibracja do Sigmy nie spowoduje mi rozjechania ostrosci na kicie?

Aparat 350D
    Podoba mi się Twoje stwierdzenie "w miarę ok" i "nie testowałem". Może przetestuj i okaże się że to "miarę" będzie wynosić 40mm Wtedy regulacja Sigmy pozwoli na wyeliminowanie "w miarę" i będziesz miał samo OK co jest chyba bardziej zadowalające

MarcinK
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Artur Lewandowski
    Podoba mi się Twoje stwierdzenie "w miarę ok" i "nie testowałem". Może przetestuj i okaże się że to "miarę" będzie wynosić 40mm Wtedy regulacja Sigmy pozwoli na wyeliminowanie "w miarę" i będziesz miał samo OK co jest chyba bardziej zadowalające
    Masz racje - po wykryciu FF w Sigmie musze przetestować też kita. Nie jestem zwolennikiem fotografowania kart testowych i dlatego nie testowałem kita bo zdjęcia mi odpowiadały Gorzej jak na kicie wyjdzie ze mam BF. Zresztą wieczorem potestuje tą sigme z innym body. Może z obiektywem jest coś nie tak...

Uprawnienia umieszczania postów