Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Wątek: PS i LR- problem z jakością importowanych JPG i RAW

Widok wątkowy

Coś już napisał Awatar Intense
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie PS i LR- problem z jakością importowanych JPG i RAW

Witam,
    Przeszukałem wiele wątków i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem. Na poniższych zdjęciach starałem się pokazać co się dzieje po wrzuceniu JPG lub RAW do PS lub LR. W aparacie i programach wspólna przestrzeń adobeRGB, wszystko niby poprawnie ustawione a tu straszna kaszana. Dzieje się tak od bardzo niedawna. Raz zdarzyło sie w okolicach nowego roku a teraz od kilku dni prawie każda fota jest tan zniszczona jakościowo. Oczywiście fotki dobrze naświetlone i z największa rozdzielczością/jakością. Do tej pory działo się tak w cieniach, w tej chwili praktycznie wszędzie... Problem z body to nie jest ponieważ dzieje sie tak po wrzuceniu z dwóch niezależnych aparatów.

PS CS3 + LR 2.3

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Zapomniałem dodać, że dzieję się teraz tak po reinstalacji systemu i przejściu na Vistę... Wcześniej raz jedyny był taki problem na XP. I co istotne, prawidłowy i wcześniej poprawnie obrobiony jpg po wrzuceniu do PS-a ponownie zostaje zepsuty jak powyżej...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!

A to właśnie screen zrobiony przed chwilą - PS CS3, oczywiście w acdsee jest OK, a w PS już nie... :-(

Ratujcie bo za dwa dni sesja z ładną panią a za tydzień ślub...
    Ostatnio edytowane przez Intense ; 02-04-2009 o 19:34 Powód: Automerged Doublepost

Uprawnienia umieszczania postów