Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Wątek: Nieodpowiedzialni kupujący na allegro

Mieszany widok

Coś już napisał
    Miasto
    Kołobrzeg

Domyślnie

Uważam, że warto ostrzec innych przed takim kupującym i taki mam cel i nie pogniewałbym się jakby baza nieodpowiedzialnych kupujących powstała.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Kraków/Szczecin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaXi_JaZz Zobacz posta
    Uważam, że warto ostrzec innych przed takim kupującym i taki mam cel i nie pogniewałbym się jakby baza nieodpowiedzialnych kupujących powstała.
    Ale w jaki sposób chcesz się przed nim chronić? Wystawisz negatywa, OK. Inni mają odwoływać jego oferty w aukcjach, czy co?
    Fotograf platoniczny

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Hmm.. Jeśli ludzi, którym raz powinęła się noga przy zapłacie nazywasz nieodpowiedzialnymi, to ja już nie wnikam w szczegóły..:-) Ile razy temu kupującemu zdarzyło się nie przysłać Ci pieniędzy? pięć? dziesięć? Nie wywiązanie się z umowy co prawda nie jest najuczciwsze, ale nie jest też tak złe jak oszustwa polegające na niezgodności towaru z umową, które przeciez miały też tu miejsce.
    Osobiście nie popieram Twojego pomysłu (jesli będą to skargi przytoczonego pokroju), aczkolwiek życzę szczęścia w tworzeniu listy, bo faktycznie może znaleźc się kilku allegrowiczów, którym notorycznie zdarzają się takie "wypadki":-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie Awatar pan.kolega

Domyślnie

Zgodziłbym się. Kiedy sprzedaję na e-Bay i mi sie kupujący nie podoba to kasuję jej-go oferty bez żadnych skrupułów.

Wytłumaczenie "bo mam dużo wydatków" jest infantylne i bezczelne, choć pewnie szczere. Tak samo jak sprzedający tłumaczący, że nie ma czasu przyglądać się każdemu bzdetowi, który sprzedaje, bo ma wiele innych zajęć.

Jak sie robi pomyłke i nie ma pieniędzy, to się wyciąga kartę kredytową, albo pożycza pieniądze i płaci, a wydatki ogranicza , żeby spłacić kartę. Ale kiedy się jest dzieckiem, mieszkającym u mamy, to nie ma wyjścia.

Uprawnienia umieszczania postów