Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 17 z 17

Wątek: TAMRON 135mm f/2 VC

Uzależniony

Domyślnie

banan82

popieram. "prima aprilis" - F**ck off

tym bardziej że w PL to wielki prima aprilis mamy na codzień.

Canon powinien 1 kwietnia publikować nowe cenniki. a niech przywalą jeszcze ze 20 % drożej. jaka różnica. i tak handel zdechł.
    jak bedzie szum zawsze mogą napisać prima aprilis i lud odetchnie z ulgą.
    Ostatnio edytowane przez Canion ; 01-04-2009 o 13:14

Bywalec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Ależ z Was malkontenci. Cichy mógł dać lichego linka a przygotował bannerek, dobrał solidne kształty do możliwości szkła, wiarygodny tekst. Trzeba to docenić

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Co ciekawe, informacja ta dotarła do Tamrona Germany który to zdementował plotkę jednocześnie informując, że jedynym nowym obiektywem będzie cytuję:

"SP XR AB007/14-444 SP VC 2.8 silent motor at EXW 222,- Euro"
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Początki nałogu Awatar sirlukas
    Miasto
    Caversham

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta

The NEW SP 135mm lens is packed with features that allow stress-free photography. With brand new Silent Motor ultra fact focusing."
    Tjaaa Fakt, faktem
    "Imagination is more important than knowledge." - szkoda, że brak mi tego pierwszego ...
    ... mój zestaw...

Domyślnie

...z tym szerokim to tez byl prima aprilis czy cos sie naprawde zapowiada?

Domyślnie

Odgrzewam temat. Tak mi się przypomniał ów mityczny obiektyw i ciśnie się na usta pytanie: Dlaczego Tamron/ Sigma/ Tokina nie wypuszczają jakiegokolwiek jasnego szkła ze stabilizacją. Czy to jakaś zmowa? Układ? Spisek? Wyrachowanie? Przecież po wyprodukowaniu czegoś takiego, albo innych, prostszych i ciut tańszych- ze skromnych marzeń: 50/2,0VC, 85/2,0 VC, 100/2,0 VC - sprzedaż podskoczyłaby im chyba ze dwa razy, a Canon i Nikon co nieco by stracili... Może to jakieś gentelmens agreement pomiędzy głównymi a niefirmowcami? Canon z resztą także nie wypuszcza nic jasnego z IS poniżej 200mm. Zdaje się że to działka którą firmy zostawiają sobie na deser, bo chyba nie jest to problem techniczny?

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fabrykant Zobacz posta
    Odgrzewam temat. Tak mi się przypomniał ów mityczny obiektyw i ciśnie się na usta pytanie: Dlaczego Tamron/ Sigma/ Tokina nie wypuszczają jakiegokolwiek jasnego szkła ze stabilizacją. Czy to jakaś zmowa? Układ? Spisek? Wyrachowanie? Przecież po wyprodukowaniu czegoś takiego, albo innych, prostszych i ciut tańszych- ze skromnych marzeń: 50/2,0VC, 85/2,0 VC, 100/2,0 VC - sprzedaż podskoczyłaby im chyba ze dwa razy,
    Pewien jesteś? Bo ja bardzo wątpię.

Cytat Zamieszczone przez fabrykant Zobacz posta
    Canon z resztą także nie wypuszcza nic jasnego z IS poniżej 200mm. Zdaje się że to działka którą firmy zostawiają sobie na deser, bo chyba nie jest to problem techniczny?
    Pewnie z czasem się pojawi. Kwestia czy firmy widzą sens inwestowania w takie szkła - najwyraźniej póki co niezbyt.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12

Uprawnienia umieszczania postów