Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
mysle ze warto zainteresowac sie produktami firmy sony tak jak juz ktos o tym wspomnial... podobno zdjecia z tych aparatow wychodza najlepsze...
wiec jezeli chcesz byc profesjonalista to tylko Sony alf 900
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
fotografuje ludzi, nie zwierzęta... nie jestem fotografem żywności
EOS Digital 17-200; f/1.4; f1.8; f/4; L; IS; Speedlite 580EX + Apple
No widzisz zawsze człowiek się czegoś uczy - całe życie :-D. Cała nadzieja w tym, że Sony robi już białe obiektywy, a podobno za dopłatą będzie można zamówić do nich ekstra czerwony pasek.
Co do kamer Sony - ja bym się nie pchał. Kiedyś w sklepie Pewexu powiedzieli mi, że Sony to podróbki Sanyo więc chyba nie warto.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
moj znajomy ma sony i jak robimy zdjecia w tych samych warunkach to bez porownania na korzysc sony...
szczerze polecam MacGyver... obrazki bajka jakie produkuje...
a alf 900 przy iso 50 niedoscigniony...
Canon 40D + 17-40L + C50/1.4 + 430EX + HOYA HMC
Canon G5 + jakies filtry + duży plastikowy statyw
HAMA DEFENDER 200
Olej te wszystkie firmy! Tylko ty wiesz czego potrzebujesz, jakich szkieł itd, a więc zacznij sam robić swój Gyver-system. Zacznij od pinhole, potem kup sobie, na allegro ostatnio widziałem, książkę "A GUIDE TO MAKING CAMERAS, LENSES, AND CALOTYPES" i zacznij produkować swoje słoiki... te 25k pln z pewnością wystarczą na eksperymenty i zakup surowców (piasek etc).
Tylko tak dojdziesz do pełnej kontroli nad obrazem i spełnieniu swoich artystycznych wizji.
Nie no, bez jaj, ja tu poważnie myślę o zmianie systemu.
Cztery czarne eosy, pół-eos i pentax... a dokładniej to tutaj
A tam Canon, Nikon, Sony wszystkie liżą stopy innej firmie. Sprzedaj auto jak masz, zastaw dom i kup hasselblada! To jest dopiero kreatywne bydle :-P
A jak wygrasz hassselblad masters to i volvo dostaniesz :-D
5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk