U mnie też nadpisało bez żadnych problemów.
U mnie też nadpisało bez żadnych problemów.
Sukces! Mój obiektyw EF 24-85 3,5-4,5, który mam już 5 lat pojawił się w zakładce "lens aberration correction.
Pod linuksem chodzi dużo szybciej niz poprzednia wersja.
był już w DPP 3.5 i cieszę się tym od pół roku :-)
http://canon-board.info/showthread.php?p=539358
Tzn? Można gdzieś o tym poczytać, czy będziesz musiał to sam wyjaśnić? ;-)
Krzywiki Shadow/Highlight działają wyśmienicie. Walczę z pokusą, by ich zbyt nie nadużywać, ale i tak oceniam, że w około 5% moich fotek już będą niezbędne.
Ma też wrażenie, że coś zmieniono w sposobie wyświetlania miniatur plików CR2. Dotychchczas musiałem stosować "Add thumbnail to image and save" żeby widzieć realne kolory miniaturek. Teraz ta opcja niczego nie zmienia a miniaturki wydają się być od razu poprawne.
Niestety nie poprawiono tego co zostało zepsute już w wersji 3.5 a co sprawiło, że narzędzie "Quick check" nie jest już takie szybkie jak kiedyś, tzn. gorzej gospodaruje pamięcią podczas podglądu fotek (dowolnego rozmiaru i formatu) co powoduje niewielkie, ale dość uciążliwe zacinanie (od czasu do czasu) przy przechodzeniu do kolejnych fotek. Podmiana pliku DPPTrimmer.exe na wersje 3.4 przywraca dawną płynność, ale trochę się też kłóci z współczesną wersją programu w innych miejscach (np. kadrowanie).
mój aparat: [Ô] , szkła: OOO , statyw: /i\ , fotki: \\\-:\
u mnie po zainstalowaniu wszyskie rawy odszumia - luminance noise red (2),
zarówno z 5d jaki 40d...
jak to u was wygląda?
może ktoś sprawdzić?
Heniek
Mam dokładnie to samo.
Eos 1D Mark IV + maleńka szklarnia elek oraz jeden Zeiss:-D