takich kilka moich kotków![]()
takich kilka moich kotków![]()
Po 1 numeruj. Po 2 wybierz najlepsze. Dawaj mniej zdjec na poczatek. 2-3-4 (mmoze jakis tytul). Troche nie trafionych z ostroscia.
1 kotek nie jest ostry
2 kotek jest za ciemny . 3 ciekawy kadr , ale nie jest kotek ostry , reszta to co w 1 , na lawce ostry![]()
nie wiem czy Ty sie uczysz , czy raczej nam chcesz pokazac swoja tworczosc , ale mimo tego pozwolilem sobie na uwagi![]()
Po pierwsze
Przygotowanie zdjęć dla WWW i fotolabów
szczególnie:
Zmiana rozmiaru zdjęcia
Wyostrzanie
Po drugie:
ABC fotografii – rodzaje kadrów
ABC fotografii – perspektywa
ABC fotografii – kompozycja
ABC kompozycji – punkt widzenia
ABC kompozycji – reguła trójpodziału
Głębia ostrości w praktyce i w teorii
Lubię kotki, ale z tych zdjęć podoba mi się tylko 2. Naprawdę polecam przeczytanie linków Gwozdzta.
jak poprzednicy, ostrość słaba, fotki wykonane w słoncu na niekorzyść, to co przed i za kotkami - nieład, podoba mi się poza kotka na ławce ale tylko poza, niemniej temat bardzo wdzięczny i myślę że następne będą lepsze
pozdrawiam
Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi
Kucaj i kładź się w fotografii kotów. Wiem że to męczące i brudzące ale tylko z perspektywy fotografowanego obiektu (czy to kot czy dziecko) da się go poprawnie pokazać.
uwiarygadniasz moje linki :-)
ABC fotografii – perspektywa - str.3
a tu coś z ostatnich dni
![]()
no jest już osrość ale kadr mało ciekawy i trochę jeszcze nie ta perspektywa; jednak w porównaniu do poprzedniej serii jest już dużo lepiej:smile: tak trzymaj:smile:
Canon EOS 70D, Canon 100-400 L mk2, Canon 100, Tamron 17-50 1:2,8IF LD XR Di II Aspherical, Manfrotto 190 X PROB + 804 RC2