Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 111 do 120 z 143

Wątek: Mam do wydania 10.000 złotych Canon EOS 50D

Pełne uzależnienie Awatar liquidsound
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Hehehehe mialem od poczatku nosa. Wlasnie tak sie zastanawialem przy poprzednim poscie czy napisac o tym ,zeby kolega zaczal sledzic watek kicz projekt (ze zamkniety to sie teraz dowiedzialem, nie mam czasu sledzic forum dokladnie) bo pewnie sie tam znajdzie i przeczucie mnie nie mylilo.
    Hyhon kolego ode mnie: Wywaliles kupe kasy w bloto. Koledzy dobrze radzili a Ty posluchales sprzedawcy. Nie od dzis ludziom co bardziej kumatym wiadomo ,ze sprzedawcy sie nie slucha, bo w sklepach "branzowych" w 80% pracuja ludzie z ulicy nie majacy o tym pojecia (bo przeciez kumaty fotograf bedzie robic sluby za 3kpln za weekend a nie za 1,8kpln miesiecznie w media markt czy innym fotojokerze, to chyba oczywiste), a pozostale 20% bedzie Ci swiadomie wciskac to na czym ma najwieksza marze. Przykre ale prawdziwe...
    Co do zdjec to sa fatalne i prosze ludzie nie usprawiedliwiajcie ,ze skoro ludzie takie chca to jest ok. Otoz nie. Nie robcie z tego forum kolka wzajemnej adoracji i glaskania sie po glowie. Promujmy dobre zdjecia i podnosmy poziom zarowno wsrod amatorow jak i "zawodowcow". Ja od jakiegos czasu swoich zdjec nie pokazuje bo stwierdzilem, ze sie nie nadaja, a uwierz mi ,ze sa sporo lepsze od tych Twoich, choc jestem amatorem i robie tylko dla siebie.

Skoro tak dobrze dziala u mnie "intuicyia" to za rok pewnie zobaczymy ten sprzecik na allegro, bo sam dojdziesz powoli do tego ,ze Cie to ogranicza.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Hyhon
    Guest

Domyślnie

liquidsound
    Wiesz kolego co ci powiem: Zaczynasz mnie powoli denerwować!
    Łatwo jest wytykać błędy. Jak sam zauważyłeś to forum jest dla amatorów. Nawet jak ten sprzęt za rok znajdzie sie na Allegro to co? Przez ten rok wiele sie nauczę i zdobędę nowe doświadczenie, a to chyba o to chodzi bo dzięki doświadczeniu stajemy sie POWOLI lepszymi fotografami.

Jestem przekonany że ty też kiedyś pisałeś na takim forum i zadawałeś pytania które dla starych wyjadaczy wydawały się dziecinne, ale dla ciebie były one ważne.
    Robiąc te fotki bardzo sie staram, na tyle ile moge do każdego podchodzę indywidualnie.

Moja praca zostaje doceniona nie tylko przez kase bo ona nie jest najważniejsza. Liczy się uśmiech i zadowolenie mlodych po obejrzeniu zdjęc. Miło mi jest jak wchodzę do mojej galerii, a mam ich kilka i czytam pozytywne komentaże oraz słowa pochwały dla mnie. To właśnie się liczy nie kasa.

Proponuje ci żebyś zamiast tak krytykować moje zdjęcia dla odmiany spróbował w nich doszukać się czegoś pozytywnego. Czegoś co zmotywuje mnie do dalszego rozwoju. Skoro ludzie przychodza do mnie i proszą żebym im zrobił fotki na slubie bo ktoś ich mnie polecił to znaczy że im się podoba i musi być w nich coś fajnego.

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zaczynasz mnie powoli denerwować!
    Dziekuje bardzo, od jakiegos czasu mialem wrazenie ,ze nikt nie czyta tego co pisze a tu jednak.
    Jestem przekonany że ty też kiedyś pisałeś na takim forum i zadawałeś pytania które dla starych wyjadaczy wydawały się dziecinne, ale dla ciebie były one ważne.
    No jasne. I to jeszcze pamietam: chcialem cos do EOS'a 300 zamiast kitowego obiektywu. Polecono mi Tamrona 28-75 i wiesz co? Kupilem go. Ja ich tak nie meczylem "a dlaczego nie ten".
    Robiąc te fotki bardzo sie staram, na tyle ile moge do każdego podchodzę indywidualnie.
    Ja nie widze zadnej indywidualnosci.
    Proponuje ci żebyś zamiast tak krytykować moje zdjęcia dla odmiany spróbował w nich doszukać się czegoś pozytywnego.
    Bawia mnie, to jest pozytywne, nic innego nie widze.

Pewnie zastanawiasz sie po co to robie? To ja Ci napisze: gdybym Ci napisal ze musisz duzo popracowac to mydlil bym Ci oczy, a Ty bys sie tym zbytnio nie przejal i dalej robil takie fotki. Jesli napisze cos mocnego, to mysle ,ze to do Ciebie bardziej dotrze. Foty sa po prostu slabe (tak jak moje, ale jednak bardziej). Dluga droga przed Toba, ale nie zrobisz duzego progressu z takimi szklami. Jak mozesz to oddaj to jeszcze i kup cos porzadnego.
    1Dx, 5D III, 33, 650, 20 2.8 , 24L, S35 1.4, 50L, 85L II, C70-210 3.5-4.5, 600EX-RT, 580EX,
    Było: 1Ds mk II, 1D mk III, 6D, 5D, 40D,600D, 350D, Z16 2.8, 24L II, 35L, 85 1.8, 50 1.4, 24-70L II, 24-70L, T28-75, 28 1.8, 35 2.0, T S-M-C 50 1.4., 430EX II

Pełne uzależnienie Awatar najeli
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Przepraszam, ale w przysłowiowych "białych kozaczkach" panny śmigają i też to się niektórym podoba...

Tak czytam ten wątek z czystej ciekawości, bo niedawno sama dobierałam sprzęt (tyle że kompletnie nie pod śluby, chociaż w sumie to mam chyba bardziej adekwatny zestaw) i nawet jako kompletnie zaczynająca amatorka nie rozumiem Twojego podejścia. I wyborów też.

BTW. dokup trochę literatury do tego sprzętu, chociażby cokolwiek "bez tajemnic" Petersona, polecam też "Fotografię" Freemana lub rodzimą "Książkę o fotografowaniu", to naprawdę potrafi oświecić nawet jeżeli wydaje Ci się że wiesz o co biega...
    www.najeli.pl * fb.com/najeli.fotografia
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Przepraszam, ale w przysłowiowych "białych kozaczkach" panny śmigają i też to się niektórym podoba...
    Nie przesadzaj, biale kozaczki sa ok ;-)

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    Nie przesadzaj, biale kozaczki sa ok ;-)
    Teraz to dopiero pojechałeś... ;-)
    C5 * C5d * C40d * C17-40/4L * C50/1.4 * C85/1.8 * C100/2.8L * C70-200/4L * Samyang 8mm * 430exII

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Katowice

Domyślnie

..dobra, ale żeby od razu PUBLICZNIE TAKIE COŚ pokazywać ???
    uśmiech i zadowolenie młodych...no umrę zaraz ze śmiechu nawet nie próbuję sobie tego wyobrazić łahahaha...
    wiesz co ? ja w życiu nie sprzedałem żadnego swojego zdjęcia, jestem amatorem w 100% i byłoby mi po prostu:

WSTYD WSTYD i jeszcze raz WSTYD...

no ale jak młodzi się uśmiechają......łaaaaaaa,,, ło bosze.....
    50D; 70-200 4L; 17-40 4L; LowePro (na brzuchu).

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hyhon Zobacz posta
    liquidsound
    Wiesz kolego co ci powiem: Zaczynasz mnie powoli denerwować!
    Łatwo jest wytykać błędy. Jak sam zauważyłeś to forum jest dla amatorów. Nawet jak ten sprzęt za rok znajdzie sie na Allegro to co? Przez ten rok wiele sie nauczę i zdobędę nowe doświadczenie, a to chyba o to chodzi bo dzięki doświadczeniu stajemy sie POWOLI lepszymi fotografami.
    Jedyne czego się nauczysz, to tego, że ciemne zumy z dużym zakresem ogniskowych do ślubów się nie nadają. Tego samego mogłeś nauczyć się przyjmując do wiadomości rady kolegów, ale, z niezrozumiałych dla mnie przyczyn, wolisz się tego nauczyć przez skopanie komuś zdjęć ślubnych.

Bardzo możliwe, i pewnie, w przeciwieństwie do Ciebie, potraktował te rady poważnie.

Tego starania nie widać na zdjęciach. Zabrałeś się za coś o czym nie masz pojęcia, pstrykasz jak popadnie nie mając podstawowej wiedzy na temat robienia zdjęć. Słusznie Ci ktoś doradził że lepiej byś zrobił przeznaczając część budżetu na solidny kurs fotografii.

Moja praca zostaje doceniona nie tylko przez kase bo ona nie jest najważniejsza. Liczy się uśmiech i zadowolenie mlodych po obejrzeniu zdjęc. Miło mi jest jak wchodzę do mojej galerii, a mam ich kilka i czytam pozytywne komentaże oraz słowa pochwały dla mnie. To właśnie się liczy nie kasa.
    Twoje zdjęcia są kiepskie technicznie, czy Ci się to podoba czy nie, oferując klientom usługę której nie potrafisz wykonać oszukujesz ich, bez względu na to czy podobają im się Twoje zdjęcia czy nie. Gdybyś chciał uczciwie postawić sprawę, powinieneś poinformować młodych na wstępie że zdjęcia które od Ciebie dostaną będą tej samej jakości co zdjęcia dowolnego wujka focącego dowolnym kompaktem, tylko wtedy nie sądzę że ktoś by chciał ci płacić za coś co może mieć za darmo. Fotografa na ślub wynajmuje się po to żeby robił lepsze zdjęcia niż wujek kompaktem, Ty tego, jak na razie, nie potrafisz.

Proponuje ci żebyś zamiast tak krytykować moje zdjęcia dla odmiany spróbował w nich doszukać się czegoś pozytywnego. Czegoś co zmotywuje mnie do dalszego rozwoju. Skoro ludzie przychodza do mnie i proszą żebym im zrobił fotki na slubie bo ktoś ich mnie polecił to znaczy że im się podoba i musi być w nich coś fajnego.
    To ja proponuję Ci na początek żebyś przestał używać automatycznego trybu, masz przyzwoite body a używasz go jak idiotenkamery, co dobitnie świadczy o tym że nie masz pojęcia o robieniu jakichkolwiek zdjęć, a co dopiero ślubnych.

Jeszcze jedno, to że wywaliłeś zdjęci które podlinkowałem, wiele nie zmieni, podałeś linka do 2 galerii, musiał byś je całe wyczyścić żeby się nie wstydzić.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez najeli Zobacz posta
    Teraz to dopiero pojechałeś... ;-)
    W tym kontekscie. Poza tym biale kozaczki to nie buty, to mentalnosc i swiatopoglad, a wielu moich kolegow jednak bedzie bronic tezy, ze jednak w naszym spoleczenstwie sa ogromnie potrzebne i zapelniaja pewna "nisze" ;-)

Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez liquidsound Zobacz posta
    W tym kontekscie. Poza tym biale kozaczki to nie buty, to mentalnosc i swiatopoglad, a wielu moich kolegow jednak bedzie bronic tezy, ze jednak w naszym spoleczenstwie sa ogromnie potrzebne i zapelniaja pewna "nisze" ;-)
    Dlatego ujęłam to w cudzysłów.
    Osobiście nie potrzebna mi do szczęścia na przykład taka Jola i jej Koń w mediach, ale co kto lubi... ;-)

Strona 12 z 15 PierwszyPierwszy ... 21011121314 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów