Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 143

Wątek: Mam do wydania 10.000 złotych Canon EOS 50D

Mieszany widok

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Hyhon Zobacz posta
    Co sądzicie o takim zestawie?
    Zestaw zupełnie niezrozumiały, co zresztą już lox napisał.. Chciałeś jesne obiektywy, a kupiłeś dwa cholernie ciemne, jeszcze ze zmiennym światłem; koledzy radzili, żebys do slubów kupił jasne stałki.. To chyba nie z zazdrości.. Dwa razy pokrywa Ci się zakres 18-70, to chyba nie dlatego, żeby mieć to 17mm przy krótszym końcu..?:-P Do tego body 50D.. sporo kosztuje, a wymiernych korzyści w porównaniu do 40D raczej nie ma zbyt wielu..:-)

Jeśli mozna spytać o motywy którymi sie kierowałeś, przy kupnie, to bardzo chciałbym je poznać; życze udanych kadrów

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Hyhon
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Slider Zobacz posta
    Zestaw zupełnie niezrozumiały, co zresztą już lox napisał.. Chciałeś jesne obiektywy, a kupiłeś dwa cholernie ciemne, jeszcze ze zmiennym światłem; koledzy radzili, żebys do slubów kupił jasne stałki.. To chyba nie z zazdrości.. Dwa razy pokrywa Ci się zakres 18-70, to chyba nie dlatego, żeby mieć to 17mm przy krótszym końcu..?:-P Do tego body 50D.. sporo kosztuje, a wymiernych korzyści w porównaniu do 40D raczej nie ma zbyt wielu..:-)

Jeśli mozna spytać o motywy którymi sie kierowałeś, przy kupnie, to bardzo chciałbym je poznać; życze udanych kadrów

Pozdrawiam

Widzę ze wszyscy mnie strasznie objechali.
    Czym się kierowalem?
    aparat i obiektyw 17-200 były w promocji
    17-200 jest fajny jak się chce zrobić jakąś kaczke na wodzie, dziecko w łódce, już to próbowałem i wyszło mi nieźle. albo ptaszka na gałęzi. bardzo mi sie podoba to szkło.

17-70 sprawdziłem już ten obiektyw, byłem na bieżmowaniu w kościele, tak żeby się pobawić. znam księdza więc mogę wejść wszędzie zdjęcia wyszły bardzo fajne.

200 mogłem zajrzeć biskupowi w oko.
    Naprawdę jestem zadowolony. Niestety lampy jeszcze nierozgryzłem bo nie mam polskiej instrukcji.
    Następny obiektyw jaki kupię to będzie stałka o której piszecie.

Macie racje że 50D ma trochę zbędnych bajerów, ale to co najbardziej potrzebne jest pod ręką

Coś już napisał Awatar Pavlik
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

jak możesz to idź oddaj, najlepiej wszystko, dlaczego? nie posłuchałeś żadnej rady którą tu otrzymałeś...
    still learning...ale idzie jak krew z nosa ??:

pawellewandowski.com

Pełne uzależnienie Awatar Parteq
    Miasto
    Szczecin

Domyślnie

Witam!
    Kupiłem Canona 50D w zestawie szkło 18-200 f3,5-5,6 IS drugie SIGMA 17-70 f2,8-4,5 DC MACRO lampę EF-530 DG SUPER - tu mam problem bo nie ma instrukcji po Polsku - Grip MK-40D, dwie karty, plecak, dodatkowe baterie do gripa i zamknołem się w 10 kawałkach i jeszcze mi troszkę zostało.
    A mnie sie wydje ze od poczatku wiedziales co chcesz kupic i nikt Cie tu o niczego nie przekonal. Uparles sie i juz.

Pierwsze wykonane fotki zweryfkuja Twoje podejscie - jezeli faktycznie mozesz jeszcze wymienic sprzet lub go oddac - zrob to. Niektorzy tu odkladaja miesiacami na taka stalke 85 1.8 nie wspominjac juz o 35L czy 135L - Ty miales szanse kupic taka 85'tke od razu. Wybrales natomiast sprzet ktory ni jak nie nada Ci sie do ciemnych pomieszczen.

Ode mnie: 40D + 17-40 + 85 1.8 + 580EXII i masz swietny sprzet na start. A moze i nawet uzywke 5d bys zmiescil.

Udanych zdjec

Pełne uzależnienie Awatar Slider

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Parteq Zobacz posta
    miales szanse kupic taka 85'tke od razu. Wybrales natomiast sprzet ktory ni jak nie nada Ci sie do ciemnych pomieszczen.
    No wiesz.. tak to jest jak się czyta wszędzie reklamy o "cudownej stabilizacji", która pomaga wykonywac nieporuszone zdjęcia w ciemnych pomieszczeniach:grin: Niestety o skuteczności takiej stabilizacji się potem milczy, a co takim targetom mówi 1, czy 2EV różnicy? niewiele:-)

Pozdrawiam
    Canon PowerShot S3 IS, Canon Lens 36-432mm f/2.7-f/3.5 IS USM, dekieLek na obiektyw, pasek, Lampa wbudowana SpeedLite, VeLbon CX200, Literatura, Karty pamięci SanDisk uLtra III 2.0 GB, Adapter, CoreL Paint Shop Pro Photo X2, Lenspen mini Pro.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Witam!
    Kupiłem Canona 50D w zestawie szkło 18-200 f3,5-5,6 IS drugie SIGMA 17-70 f2,8-4,5 DC MACRO lampę EF-530 DG SUPER - tu mam problem bo nie ma instrukcji po Polsku - Grip MK-40D, dwie karty, plecak, dodatkowe baterie do gripa i zamknołem się w 10 kawałkach i jeszcze mi troszkę zostało.
    Co do korpusu to się nie wypowiadam ale obiektywy to lekko bez sensu dobrane.
    Jestem szumofobem
    S50/1.4A. Mam ostrego kundla.
    Używam Lee: BS, LS, Lee Landscape Polarizer 105mm, .6, .9 soft i hard, holder 2 sloty + pierścień

Coś już napisał Awatar majcz
    Miasto
    zaścianek na Mazurach

Domyślnie

Witam!
    Kupiłem szkło 18-200 f3,5-5,6 IS drugie SIGMA 17-70 f2,8-4,5 DC MACRO i zamknołem się w 10 kawałkach i jeszcze mi troszkę zostało.
    Do ślubów? Ręce opadają?
    A powiedz nam Hyhon jakimi szkłami robiłeś te Twoje śluby Nikonem?
    Źle się czuję jak sobie nie popstrykam www.stasiaczek.blogspot.com
    ---------------------------------------------
    Canon 7D, Tamron 10-24/3,5-4,5, Canon 50/1,8, Canon 24-105/4 IS, Canon 70-200/2,8, Sigma 120-300/2,8 IS

Pełne uzależnienie Awatar pank
    Miasto
    wawa

Domyślnie

Witam!
    Świetny zestaw. Pod warunkiem że ograniczysz się do amatorskich zdjęć z rodzinnych spacerów. Chcąc tym zestawem robić zdjęcia ślubne, czyli pamiątki na całe życie, do których się wraca latami, świadczy o tym że nie masz bladego pojęcia o takiej fotografii, co zresztą widać w Twojej galerii. Niedawno został zamknięty wątek o kiczowatych zdjęciach ślubnych, szkoda, bo świetnie byś się tam nadawał. Oferując swoje usługi robisz potencjalnym kupującym krzywdę, nie jesteś w stanie z takim sprzętem zrobić zdjęć przyzwoitej jakości. Podsumowując, wydałeś 10k na kompakta. Kongratulejszyns. Nie rozumiem po co zakładałeś ten wątek, dostałeś kilka sensownych propozycji, które olałeś kupując chyba najbardziej nieodpowiedni zestaw za 10k jaki można było kupić. Plusem takiej sytuacji jest chyba tylko to, że pokazując przyszłym młodym zdjęcia takie jak Twoje, łatwiej wytłumaczyć czemu dobre zdjęcia ślubne muszą kosztować.
    Nazywam się Piotr Knap, to i informacja że moje nazwisko można wyguglać nie jest zdaje się sprzeczne z 8 punktem regulaminu forum więc nie rozumiem czemu zostało to usunięte. Albo inaczej, rozumiem, ale powód jest dość żenujący

Dopiero zaczyna Awatar lox
    Miasto
    Gorzów Wielkopolski

Domyślnie

Co do aparatu, to ja kupił bym używane 5d, lub 5d markII. a jeśli miałeś ograniczony budżet to 40D, bo według mnie 50D jest napakowane niepotrzebnymi bajerami(Ful wypas ekran, i więcej pikseli). Mi w canonie 40D ilość pikseli wystarcza.
    Co do obiektywów. Niestety ten spacerzoom 18-200 jest nie zbyt udany, poza tym ciemny. Skoro kupiłeś 17-70(szkło bardzo fajne) jak masz i tak te ogniskowe w 18-200? Mogłeś kupić jakiś 70-200 z lepszym światłem.

Sory za edtity ale myślałem że to 1 post :-D
    Ostatnio edytowane przez lox ; 03-05-2009 o 01:08
    Mój sprzęt Canon eos 40D + Canon 50 1.8 + na dniach Canon 24-105 f4 + Lowepro stealh reporter d 400 AW

Dopiero zaczyna

Domyślnie

IMHO - najlepszy zestaw za te pieniądze zaproponował MIC_a

40D
    17-55 2.8
    85 1.8
    580exII ewentualnie 430ex

Jasny i w miarę uniwersalny, jeszcze back up by się przydał.
    Co do obiektywów, które wybrałeś, sprzedasz je szybicej niż Ci się wydaje. Koledzy z forum bardzo dobrze doradzali. Życzę wielu udanych kadrów
    EOS 6D + EF 50 1.4 + 24-105 L 4.0 + 430 EX II + Velbon Sherpa 600

Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów